Abbi Glines - Because of Lila
Serie: Sea Breeze Meets Rosemary Beach #2
Genre: Contemporary, New Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
Prim, proper, classic good girl, and her least favorite label - icy. Lila Kate Carter has heard them all. The last one, being the newest. She is not icy. She just doesn’t care for Cruz Kerrington and his spoiled, selfish, careless ways. That doesn’t make her icy, that makes him a jerk! Tired of being labeled and doing what is expected of her, Lila Kate leaves Rosemary Beach, Florida ready for an adventure. Wanting to recreate herself, find a new path, and become something more. Eli Hardy is tired of women who always act the same, do the same thing and expect the same thing. He's ready to swear off women until he can get the rest of his life together. Two weeks into his no-women-rule he meets Lila. She’s so damn sweet and polite. Like she walked right out of an etiquette book. But he’d already been drunk before she walked in so there was a good chance she might not be as stunning and perfect as he thinks. He’s just too drunk to worry about that. The next morning, he swears he can still smell her on his skin. He just can’t remember why or what happened after that third dance. Their worlds are about to collide, and so are the secrets and lies.

Kan het zijn dat je teveel van je favoriete schrijfster hebt gelezen en haar boeken daardoor op de één of andere manier minder leuk gaat vinden?
Het overkomt me nl steeds vaker met Abbi Glines. En daar baal ik van want het genieten van een Abbi Glines was een zekerheid waarop ik altijd terug kon vallen.

Slechte plot twist

Misschien had ze niet terug moeten vallen op haar Sea Breeze en Rosemary Beach series en gewoon aan iets heel nieuws moeten beginnen?
Ik was helemaal in de wolken toen ik hoorde van haar nieuwe serie. Blij dat ik weer terug kon keren en de kinderen van de personages uit de voorgaande boeken kon leren kennen, maar tot nu toe vallen de verhalen me nog niet mee. Ik vond deze zelfs nog minder leuk dan zijn voorganger .

Eén van de dingen waarvan ik zeker weet dat ik er moe wordt is de (ongewenste) zwangerschap. Het lijkt alsof de auteur dat steeds vaker als een plot twist gaat gebruiken en dat is nou net eentje die ik verafschuw. In mijn ogen is het de gemakkelijkste keuze die je kan maken als je problemen wil zaaien tussen je hoofdpersonen.

Bad Boy

Ik had start problemen met Because of Lila, vond het een tikkeltje saai. En de opbloeiende romance tussen Eli en Lila Kate voelde ik helemaal niet. Misschien omdat ik een voorproefje had gekregen van Cruz Kerrington? Ik weet het niet. Maar pas vanaf het moment dat hij in beeld kwam werd het leuk. Totdat ik hem minder leuk begon te vinden.

Ik houd van een bad boy, echt waar, maar de bad van Cruz was het het niet voor mij; zijn lak aan moraal deed hem de das om. Het was voor mij dan ook volkomen duidelijk waarom hij zichzelf niet goed genoeg vond voor Lila. Ook ik vond hem niet goed genoeg voor haar. Dat hij zich als 16-jarige al niet goed genoeg vond en Lila Kate daarom zo’n pijn deed snap ik echter niet. De keuze die hij op die leeftijd maakte was niet slim, ook toen had hij beter moeten weten, maar als hij het daarbij had gelaten had het nog afgeschreven kunnen worden op razende hormonen en een domme keus.

Jammer

Teleurgesteld, zo voel ik mij. Ik keek altijd lang van tevoren uit naar een nieuw boek van Abbi Glines en met deze teleurstelling valt die gezonde spanning weg. Ik zal niet meer zo vol verwachting uitzien naar, en beginnen aan, een boek van haar. Erg jammer want ze heeft me toch jarenlang plezier bezorgd.

Because of…..

En nu stop ik met mijn klaagzang en sluit ik mijn recensie af met iets positiefs 😉 .
De keuze van de titel. Die vind ik ontzettend goed! Heb je de Sea Breeze serie (nog) niet gelezen dan heb je geen flauw idee waar ik het over heb maar zo ja, dan snap je het helemaal. De vader van Eli Hardy, Marcus Hardy, is namelijk de hoofdpersoon in het boek Because of Low. En because of Lila komt Eli Hardy tot een inzicht die hij voor zijn ontmoeting met Lila niet zag. Leuk weetje 😉 .