Megan Erickson - Blood Guard 
Serie: Mission #1
Genre: Adult, Paranormal
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Enter a world of immortal danger and desire—and discover an incredible fate borne of blood. Tendra: One minute, I’m a bartender in gritty Mission City; the next, I’m whisked away by a vampire named Athan who tells me that I’m the lifeblood of his clan. It sounds unbelievable, but he’s got evidence I can’t deny. Turns out, Athan belongs to an underground society of vampires who feed only on humans with their consent. Their enemies have no such qualms, and they want me dead. The only thing standing in their way is strong, sexy Athan. And the closer we get, the more tempted I am to let Athan feed. . . . Athan: How could I have known when I snatched this snarky, beautiful human off the streets that she would change my destiny? As a loyal soldier, I must deliver Tendra to our future king—my brother. Empowered with the blood of ten generations of the Gregorie breed, she is fated to rule as our queen. But there’s something between us that’s so intoxicating, so carnal, I can’t help wanting Tendra for myself . . . even if it’s treason.

Het eerste boek dat ik van Megan Erickson las was Dirty Thoughts, en dat boek viel me niet mee. Haar M/M romans Strong Signal, Fast Connection en Focus on Me spraken mij meer aan. Dat ze van alle markten thuis is bleek wel toen ik de blurb van dit boek las: een paranormale roman. Het klonk als een leuk boek en aangezien ik wel zin had in iets anders, en een stand alone, begon ik aan Blood Guard.

En wat vond ik hem leuk.
In het begin was het natuurlijk wel ff wennen, helaas gebeurt het niet zo heel vaak dat een boek mij vanaf de eerste letters in de ban heeft, maar al snel was ik geïnvesteerd in het leven van Tendra.

Tendra is een einzelgänger. Ze heeft geen familie en behalve haar collega Ruby, ook geen vrienden. Dit doordat ze haar hele leven verhuisd is. Er was altijd wel een reden waarom ze hun ene woonplaats verruilden voor de andere.

Tendra heeft zich nooit verdiept in het waarom. Ze vond het normaal alhoewel ze, toen ze wat ouder werd, wel graag op 1 plek had willen blijven. Maar haar moeder wist haar altijd te overtuigen waarom ze weer verder moesten trekken. Het is ook door haar moeder dat Tendra zelfverdedigings-klassen heeft gevolgd en om kan gaan met wapens. Ook daar heeft ze nooit vraagtekens bij gezet omdat ze ooit een keer met een paar klasgenoten gekidnapt was. Voor haar was het een logisch vervolg.

Vanaf het moment dat Athan ten tonele verschijnt wordt er echter ineens een hele hoop duidelijk. Er zat een gegronde reden achter de verhuizingen en het feit dat Tendra zich moest kunnen verdedigen. Zonder het te weten liep ze haar hele leven al gevaar en werd er op haar gejaagd door de rivaliserende clans van Athan.

Athan is een Blood Guard, getraind om de Sanguivita te beschermen en af te leveren aan zijn broer, de toekomstige King. Hij is arrogant en koelbloedig en het moet een simpele missie zijn, hij heeft er tenslotte jaren, van kinds af aan, voor getraind. Hij had echter geen rekening gehouden met Tendra. Niet met haar sterke, koppige persoonlijkheid, maar ook niet met de aantrekkingskracht die ze op hem heeft.

Het is vooral door de sterke personages van dit boek dat ik hem met zoveel plezier las. De manier waarop Tendra het nieuws dat vampiers bestaan verwerkt is heel natuurlijk. Ze is niet meteen hysterisch van angst en neemt het ook niet zomaar voor waarheid aan. Haar reactie was op sommige punten zelfs humoristisch. En alhoewel ze niet staat te springen en juichen om de rol die haar in de schoenen geschoven wordt te vervullen is ze, zodra ze overtuigd is van de waarheid, bereid zichzelf op te offeren voor de mensheid. Een bewonderenswaardige eigenschap.

In het kort

Blood Guard heeft eigenlijk alles wat mijn hartje begeerde. Humor, spanning, angst, romantiek, sex. En een sterke heldin en een sexy vampier. Het enige wat ik als minpunt aan zou kunnen merken is dat het hier en daar wat voorspelbaar was