Adrienne Wilder - Wild
Serie: Stand alone
Genre: Adult, M/M
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
August Vallory had it all. A modeling career, a man he loved, and the extended family he’d acquired in the business. Then the world he knew was torn away when the plane he was on crashed en route to a photo shoot. Lost in the Alaskan wilderness, August doesn’t stand a chance. No sane man would choose to live in the Alaskan bush unless he had something to hide. And Keegan Brooks has secrets darker than night, more dangerous than wolves, more brutal than an Alaskan winter. Every day was a fight for his life until he stumbled upon a downed plane with a lone survivor. Now it’s no longer just Keegan’s life teetering on the edge of survival. It’s his heart.

Loved, loved, LOVED dit boek!
Een avontuur en romance als geen ander dat zich afspeelt in de ruige wildernis van Alaska.
Erbarmelijke omstandigheden en wilde dieren spelen een grote en belangrijke rol, waardoor elke dag een kwestie van overleven wordt.

We beginnen dit boek na de vliegtuig crash. August is de enige overlevende en wat hij om zich heen ziet gebeuren is met geen pen te beschrijven. Hij lijkt ten dode opgeschreven want hij zit klem en de wilde dieren zien al snel hun kans schoon op een makkelijke maaltijd.

Keegan leeft al 10 jaar in deze onvergefelijke, onherbergzame wereld en gaat naar het wrak met een heel ander doel; kijken wat er te halen valt zodat hij het kan ruilen tegen wat hij nodig heeft. Maar hij vind iets heel anders, een overlevende.

Vanaf dat moment kunnen we lezen hoe Keegan zijn best doet om August weer op de been te krijgen. En hoe hij in tweestrijd leeft omdat hij August niet wil laten gaan nu hij hem gevonden heeft. Het is vooral boeiend om te lezen hoe veel werk Keegan moet doen om te overleven in deze wereld. En nu hij de zorg voor August er ook nog bij heeft, die de eerste weken meer dood dan levend is, is het dubbel zo zwaar.

De eerste weken gaan voor August als een roes voorbij. Hij zweeft tussen dood en leven en heeft ontzettend veel pijn. En vanaf het moment dat hij aan de beterende hand is wil hij niets liever dan terug keren naar de bewoonde wereld. De kou, de wildernis, het gevaar dat elke dag weer op de loer ligt, het is een wereld waarin hij zich nooit thuis zou kunnen voelen.

Voor beide mannen had ik enorm veel bewondering.
Keegan om zijn kracht en doorzettingsvermogen en August omdat hij ondanks zijn verminkte lichaam, een lichaam waarmee hij zijn geld verdiende, niet bij de pakken neer gaat zitten en geen zelfmedelijden heeft.

In het kort

Nog niet eerder las ik een boek van Adrienne Wilder maar vanaf nu staat deze auteur op mijn radar. Want dit is niet zomaar een gay romance. Nee dit is een spannend avontuur met boeiende personages, een grizzly beer met een belangrijke rol, afschuwelijke verwondingen, een nog afschuwelijker verleden en een bloeiende relatie die hoe dan ook geen goed einde kan hebben.
Het is een avontuur dat zijn weerga niet kent in een prachtige maar zeer ruige en gevaarlijke wereld.