Colleen Houck - Recreated
Serie: Reawakened #2
Genre: Fantasy, Mytology, Young Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Lily Young thought traveling across the globe with a reawakened sun prince was a grand adventure. Now she’s about to embark on the journey of a lifetime. When Amon and Lily part tragically, he transports himself to the Netherworld—what mortals call hell. Tormented by the loss of his one true love, he’d rather suffer in agony during Lily’s mortal years than fulfill his duty to protect humanity. Heartbroken, Lily seeks refuge on her grandmother’s farm. Yet she can feel Amon’s pain, and she has been having dreams—dreams of Amon continually suffering. For before he departed, Amon gave Lily something very special, an item that connects them even though they are worlds apart. Now Lily must use this object to free him, and to free their realms from darkness and utter chaos. She will do whatever it takes.

We starten dit vervolg van het enorm leuke Egyptische avontuur in onze eigen wereld waar Lily alles wat ze mee maakte nog steeds aan het verwerken is. Ze besluit NY te verlaten en bij haar grootmoeder op de boerderij te gaan wonen omdat haar ouders haar veranderde gedrag totaal niet begrijpen. Al snel na aankomst daar krijgt ze echter bezoek van één van de goden met het verzoek of ze Amon wil redden uit het hiernamaals. Zijn liefde voor haar heeft hem doen besluiten daar op haar te wachten tot het haar tijd is, maar nu loopt hij zelf groot gevaar. En dat brengt de hele wereld weer in gevaar.

Vanaf dat moment, het moment dat ze aan de quest begint, stappen we in een rollercoaster. We maken zo ontzettend veel mee dat ik niet weet waar ik het eerst of laatst mee moet beginnen.
De meest vreemdsoortige wezens, en bijna allemaal dodelijk, komt ze op haar reis tegen. Gelukkig krijgt ze hulp van de broers van Amon want de goden trekken hun handen er, zoals gewoonlijk, vanaf.

Vond ik het eerste deel niet bijster romantisch, in dit deel wordt dat enorm opgeschroefd. En Amon is het grootste gedeelte van het boek niet eens in beeld. Nou kan je er wel je vraagtekens bij zetten, dat deed ik zelf ook en het is de reden waarom ik dit deel geen 5 sterren heb gegeven. Dat klinkt heel gek want ik ben dol op romantiek maar Lily’s ‘losbandige’ gedrag riep af en toe toch wat weerstand bij mij op.

Aan de ene kant vond ik het dus erg leuk want de manier waarop de auteur de romantiek in dit boek brengt is heel origineel. Het blijft je bezig houden met de vraag of de gevoelens die los komen nou echt zijn of door de heart scarab, het hart van Amon gevangen in een juweel en in Lily’s bezit, worden veroorzaakt. Sommige immortals worden nl beïnvloed door de heart scarab.

Aan de andere kant was Lily Amon gewoon ongegeneerd aan het bedonderen en dat vond ik niet gepast. Maar gepast of niet, ik moet heel eerlijk toegeven dat mijn hart ook een slag sneller ging slaan voor Asten. Hij was de flirt en de cocky one in Reawakened, maar na het wegen van zijn hart in het hiernamaals zijn we dingen over hem te weten gekomen waardoor je door dat gedrag heen gaat prikken. En je ziet daardoor de kwetsbare jongeman die hij werkelijk is. Het feit dat hij al duizenden jaren rond loopt met geheimen en schuldgevoelens deed mijn hart bloeden.

In het kort

Van het begin tot het eind is dit boek één groot avontuur. We kregen geen kans om op adem te komen, we rollen van het één in het ander. Ik ben heel benieuwd hoe dit af gaat lopen…..