C.N. Crawford - Blood Hunter
Serie: The Vampire's Mage #3
Genre: Fantasy, New Adult, Paranormal
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
With both her best friend and sister safe, Rosalind has nearly everything she wants. The three of them dream of a simple life together--a cozy little house in the woods. If nothing else, it would take Rosalind far away from the gorgeous incubus Caine and the conflicted feelings he inspires. But when Rosalind’s psychopathic cousin Drew invades the vampire kingdom, the slaughter begins. He punishes Rosalind in the worst way possible. Now under siege, Rosalind's old plans are in shambles. But she is out for vengeance with a new strategy, one she must keep a secret from Caine. Turns out, Rosalind has powerful magic of her own. As Rosalind develops her terrifying powers, she must control her darkest impulses. If she can’t gain reign in the chaos in her mind, the world will fall under the nightmarish control of her cousin’s dark army.

Een heerlijk vervolg op deze intrigerende serie.
Ik vlieg door de boeken, ze zijn zo spannend!

En naast spannend is het ook ontzettend mysterieus. Want Caine bewaart zijn geheimen achter slot en grendel. Soms ontdekt Rosalind iets over zijn verleden maar hij is als een kluis, hij laat helemaal niets los.
En dat maakt haar boos en wantrouwig want één van de dingen die hij verzweeg, iets waar ze per toeval achter kwam, is zijn hand in de dood van haar ouders. Niet iets wat ze niet verdienden, maar door zijn geheimzinnigheid daarover vraagt ze zich af wat hij nog meer voor haar verborgen houd.

Wat vond ik leuk

Rosalind moet nog steeds hard werken. Ze moet veel moeite doen en enorm veel pijn lijden om haar magie onder de knie te krijgen.
Spreuken werken niet onmiddellijk en ze komt altijd met één of andere serieuze verwonding terug. Maar ze is sterk en veerkrachtig. Ze is een hoofdpersoon zoals ik ze graag zie.

Cleo, de tweede ziel in Rosalind, krijgt steeds meer macht en dat maakt het heel interessant en af en toe ook lachwekkend. Cleo heeft een one track mind als het om haar vroegere lover Ambrose de vampier gaat en Rosalind voelt zich erg ongemakkelijk door de seksuele visioenen waar Cleo haar mee bombardeert.

Nog steeds is er meer sprake van haat dan liefde tussen Caine en Rosalind en daardoor blijft de seksuele spanning hoog want ja, de aantrekkingskracht die die twee in elkaars nabijheid voelen is onverminderd.

Wat vond ik niet leuk

Er zijn dingen waarover we in het ongewisse blijven. Dingen waarvan ik nou juist graag zou willen weten hoe het zit.

Show spoiler Hide spoiler

Bijvoorbeeld of het nou Rosalind was die sex had met Ambrose onder invloed van Cleo of dat het haar tweelingzus Miranda was…


In het kort

In mijn ogen is dit deel het allerleukst tot nu toe.
Waarom? Omdat Rosalind in dit boek de magie van elke god probeert te bemachtigen maar daarbij wel heel diep moet gaan. En het heeft grote gevolgen voor haar mentale welzijn en dat maakt het ontzettend onvoorspelbaar en interessant.

En ook omdat Caine en Rosalind eindelijk toegeven aan hun aantrekkingskracht en dat was een erotische en gepassioneerde samenkomst. Daar hebben we lang op moeten wachten 😉