Annette Marie - Dark Tempest
Serie: Red Winter Trilogy #2
Genre: Fantasy, Mythology, Young Adult
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Emi has dedicated her life to becoming the perfect vessel for the goddess Amaterasu, but the insidious betrayal of another deity has changed everything. Now Amaterasu has charged Emi with an urgent mission: to find and free the earthly gods before mankind is brought to its knees beneath divine tyranny. At her side is Shiro, the mysterious fox spirit. When she first saved his life, she could never have imagined that behind his cunning and confidence, he was lost—his power bound by a devastating curse and his memories obscured. His veiled history is somehow tied to the missing gods, but he can't remember how or why. As their search leads them into the murky depths of the spirit realm, the shadows of Shiro's past begin to emerge. With each brief awakening of his true self, she loses a little more of him. The fate of the heavens and earth rest in her mortal hands, and she must find the missing gods before time runs out for her world—and for Shiro.

Dark Tempest is het tweede deel van de serie Red Winter en na de lastige start van deel 1 begon ik steeds minder moeite te krijgen met de vele en moeilijke Japanse namen.
Toch een kwestie van doorzetten en vaker over Japanse folklore en mythologie lezen denk ik 

Hoe gaat het verder

Het boek sluit naadloos aan op deel 1.
Aan het einde van dat deel heeft Emi de Shrine verlaten om samen met Shiro en Yumei op zoek te gaan naar de vermiste goden. Goden die door de godin Izanami, godin van de aarde, gevangen zijn genomen voor haar eigen duistere doeleinden. Het wordt een spannende quest waarin Emi de meest vreemdsoortige en gevaarlijke wezens tegen komt. En waarin haar gevoelens voor de Yokai Shiro groeien.

Maar ze achterhalen ook het geheim van Shiro. Het geheim dat verborgen zit achter zijn geheugenverlies. En het is een geheim waar Emi en Shiro niet blij mee zijn.

Wat vond ik leuk

Emi wordt een steeds leuker personage. In deel 1 was ze al uitgegroeid van heilig boontje naar iemand die zich niet alles klakkeloos laat voorschotelen en ze groeit steeds verder. Ze is nog geen kick ass heldin maar ze weet haar mannetje te staan en een aantal keer de reddende engel te zijn in benarde situaties.

Shiro en Yumei zijn sterke, magische Yokai, maar ze zijn niet onoverwinnelijk. Zo moet Yumei nadat hij geteleporteerd heeft eerst een half uur bijkomen voor hij weer op krachten is. Dat vind ik leuk. Dat ze ‘menselijker’ zijn dan je zou verwachten.

In het kort

Eigenlijk weet ik wel dat ik het kan verwachten en toch doe ik het telkens weer, mij verbazen over de originaliteit en de rijke fantasie van Annette Marie. Vooral omdat ze een totaal andere wereld heeft geschetst dan die van de Steel & Stone serie.

Het is zo verleidelijk als een serie succesvol is om in dat genre te blijven hangen, dat is wat veel auteurs doen, maar Annette Marie heeft voor een hele andere wereld gekozen. Net zo kleurrijk, maar dag en nacht verschil.

Wat ik ook enorm bewonder is dat ze een snelle schrijfster is. Je hoeft niet lang te wachten op een vervolg en daar houd ik wel van. En als je denkt dat dat snelle schrijven wel zal resulteren in veel fouten dan heb je het mis. Daar heb ik haar niet op kunnen betrappen.