Stacey Marie Brown - West
Serie: Stand alone
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Sexy, alluring, ruthless, and oh so complicated. West Moseley is known as the “charming” Dark Dweller. With his cheeky grin and southern drawl, he can charm anyone, especially women. And does. But after being held prisoner and tortured by the cruel Seelie Queen, West’s past comes back to haunt him. His memories of a tragic event and the truth of what happened on the Light side goes deeper than anyone realizes. Things he wants no one to know about. Struggling with his own demons, he battles the very essence of what he is—a Dark Dweller—a terrifying beast from the Otherworld designed to hunt and kill. When the Unseelie King sends him to Ireland to uncover a dangerous artifact, West’s entire world takes a dangerous turn. When a treasure lands in his hands, one he never suspected, nor wanted, he learns one crucial thing: you don’t steal from the Demon King... not if you want to live.

GoodReads is niet alleen mijn go to library als ik wat nieuws wil lezen. Het is ook de database waar ik bijhoud welke boeken ik gelezen heb, wanneer ik ze gelezen heb en hoeveel sterren ze me waard zijn. Recensies schrijf ik er niet, dat doe ik alleen op mijn blog.

Tijdens het schrijven van deze recensie vroeg ik mij ineens af wanneer ik de serie Darkness, waar dit een spin-off van is, gelezen heb. Het was al even geleden, dat wist ik, maar na GoodReads geraadpleegd te hebben zag ik dat het al twee jaar geleden was, en dat had ik niet verwacht .

Toch had ik er weinig moeite mee me weer in de wereld van de Fae en de Dark Dwellers te verplaatsen. Het compound van de Unseelie King zag ik bijvoorbeeld zo weer voor me net als West, de jongen die gevangen werd gehouden door de Seelie Queen. Door die gevangenschap kampt hij met nogal een gênant probleem; hij kan niet meer shiften naar zijn Dark Dweller vorm.

Wanneer de Unseelie King hem vraagt een magisch object voor hem op te sporen in ruil voor het vinden van een cure voor zijn probleem pakt hij dit met beide handen aan. Waar hij echter niet op gerekend had is dat de mistress van de King, Rez, hem zal vergezellen. Zijn gevoelens zijn namelijk all over the place wanneer zij in zijn buurt komt.

Rez.
Van haar kon ik mij in het begin ontzettend slecht een goed beeld vormen. De manier waarop ze in het begin van dit boek geïntroduceerd wordt gaf mij het beeld van een oudere, gecultiveerde vrouw. Te oud voor West. En daardoor kon ik haar absoluut niet zien als de tegenspeelster/love interest van West.

Het heeft ook best even geduurd voor ik haar zag als een jonge vrouw die zich, net als West, verschuilt achter een bepaald beeld om haar demonen de baas te blijven. Maar ze is nog wel altijd de mistress van de King en daar had ik gedurende het hele boek toch wat moeite mee.

Wat vond ik leuk

West! De kant die West de buitenwereld laat zien is ontzettend leuk. Hij kampt met een aantal demonen uit zijn verleden en verschuilt zich daarom achter happy, verwaand, arrogant en flirterig gedrag. De seksuele toespelingen die te pas en te onpas uit zijn mond komen zijn vaak doorspekt met humor en daardoor geeft hij de illusie niet anders dan content te zijn met zijn leven. Een heel aantrekkelijk beeld dat versterkt wordt door zijn sexy uiterlijk.

Wat vond ik niet leuk

Rez dus in het begin. Ik hoopte van ganser harte dat niet zij de love interest in dit boek zou zijn. Omdat ze de mistress is van de Unseelie King maar ook omdat ik, zoals ik hierboven al schreef, er moeite mee had om een beeld van haar te vormen. Het was dat West mij zo intrigeerde anders was ik alleen al op die basis niet verder gegaan met dit boek.

En dat brengt me op het tweede punt dat ik jammer vind (niet zo leuk is een te groot woord). Graag had ik ook de pov van Rez gelezen. Juist om die beeldvorming te versnellen want er steekt meer achter Rez haar gecultiveerde persoonlijkheid.

In het kort:

Misschien denk je na het lezen van deze recensie; zoveel op en aanmerkingen en toch nog 4 sterren?
Ja! Want ook al vond ik genoemde punten niet leuk en/of jammer, het plot was ontzettend goed. En ik houd van de wereld die deze auteur schetst. En van haar schrijfstijl want die is lekker vlot en humoristisch.
En ja, ze weet ook hoe ze een sex scene moet schrijven, ook niet onbelangrijk