Wendy Higgins - Unknown
Serie: Unknown #1
Genre: Dystopian, New Adult, Science Fiction
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Amber Tate believes the worst thing she'll suffer in life is dealing with the unrequited love she feels for her brother's best friend, Rylen Fite. She also believes war is something unfortunate that happens places far, far away from her rural Nevada town. She's wrong on both counts. When an unknown organization meticulously bombs major cities in the United States and across the globe, a trickle-down effect spreads to remaining towns at an alarming speed-everything from food and water sources to technology and communications are compromised. Without leadership, the nation is split between paralysis and panic, but Amber isn't one to hide or watch helplessly. She's determined to put her nursing skills to use, despite the danger, even if it means working alongside the man she can never have.

Sweet Evil was een van mijn favoriete series. Ik kon dan ook niet wachten op de volgende serie van Wendy Higgins. Maar toen die uiteindelijk uit kwam begon ik er niet aan. Ik werd toch minder aangetrokken door dat plot dan ik gehoopt had.
Maar de daarop volgende serie, Unknown, leek er meer op.

Het begin viel me echter niet mee.
De eerste aantal hoofdstukken behandelden het ‘before’ en daarin kregen we het relaas van de gevoelens van Amber voor Rylen. Het begon vanaf haar derde en eindigde op haar 23ste. Hoofdstuk aan hoofdstuk konden we lezen over de crush van Amber, het duurde me veeeeel te lang, maar omdat we daarin ook kleine snippets kregen van aanvallen op de wereld bleef ik doorlezen.

Vanaf het heden werd het een stuk beter, een stuk spannender ook, maar haar crush op Rylen bleef iets teveel een rol spelen naar mijn smaak.
En na zijn big suprise hoopte ik dat ze verstandig zou worden maar nee, zodra hij ook maar in de buurt was veranderde ze in een zwijmelende massa.

Door de proloog is het me duidelijk geworden dat we hier niet te maken hebben met een gewone oorlogvoering/apocalyps maar een science fiction-achtig iets.
In de rest van het boek vinden we daar weinig van terug dus ook haters van SF kunnen dit boek met een gerust hart lezen.
Hoe dat in de volgende boeken verder gaat weet ik natuurlijk niet.

Wat ik wel weet is dat het een heel hard boek is. Niets blijft ons bespaard en Amber krijgt de ene na de andere tegenslag te verwerken.
De laatste is echter het meest verwoestend ik hoop dat ze de moed en kracht kan vinden om toch te proberen te overleven en de vijand te verslaan.

Het tweede deel is al uit maar ik wacht nog even met het lezen ervan.
In November wordt het laatste boek nl uitgegeven en ik wil tegen die tijd ook nog graag weten wat er in de vorige boeken gebeurt is. Dat wordt steeds lastiger voor mij als er teveel tijd verloren is gegaan tussen de delen.