Alexia Purdy - Reign of Blood
Serie: Reign of Blood #1
Genre: Dystopian, Horror, Paranormal, Young Adult
Gepubliceerd: 2012
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Never tease anything that wants to eat you. My name is April Tate and my blood is the new gold. Vampires and hybrids have overrun my world, once vibrant with life, but now a graveyard of death shrouded in shadows. I fight to survive; I fight for my mother and brother. The journey is full of turns that I am quite unprepared for. And I'm just hoping to make it to the next Vegas sunrise..." In a post-apocalyptic world, a viral epidemic has wiped out most of the earth’s population, leaving behind few humans but untold numbers of mutated vampires. April is a seventeen-year-old girl who lives in the remains of Las Vegas one year after the outbreak. She has become a ferocious vampire killer and after her family is abducted, she goes searching for them. What she finds is a new breed of vampire, unlike any she has seen before. Unsure of whom she can trust, she discovers that her view of the world is not as black and white as she once thought, and she's willing to bend the rules to rescue her family. But in trying to save them, she may only succeed in bringing her fragile world crashing down around her.

Toen ik dit boek voor het eerst tegenkwam deden de cover en de titel mij vermoeden dat dit een zombie boek is. Maar dat is het niet.
Het is een vampier boek waarvan het ontstaan van de vampiers en de totale stetting wel heel veel weg hebben van een zombie apocalyps.

April en haar moeder en broertje zijn voor zover ze het weten de enige gewone mensen op de wereld.
Ze leven in een ondergrondse bunker die ze per toeval hebben gevonden. Hij is voorzien van alle gemakken en een grote voorraad aan levensmiddelen. Toch wil haar moeder niet alleen afhankelijk zijn van wat de bunker ze biedt. Ze wil zoveel mogelijk overgebleven producten uit de verlaten winkels halen zodat ze langer met de voorraad in de bunker kunnen doen.
Het is op één van die bevoorradings-tochten dat haar moeder en broertje verdwijnen. De enige aanwijzing dat ze tegen hun wil zijn meegenomen is de bloederige handafdruk op hun auto.

De drang om te weten wat er met ze gebeurd is is sterk en April zet alles op alles om ze terug te vinden, maar hoe langer het duurt, hoe zwakker ze mentaal wordt door de onmacht die ze voelt.
De dag dat ze ‘doordraait’ blijkt echter haar redding te zijn ook al ziet ze dat in het begin nog niet zo wanneer ze in het hol van de leeuw terecht komt.

Wat vond ik leuk

Allereerst de setting.
Het speelt zich af in een apocalyptisch Las Vegas en het is intrigerend om over die wereldstad te lezen in zo’n desolate setting. Een stad vol glitter en glamour, waar dag en nacht mensen in beweging waren, is nu een stille, verlaten en vervallen wereld. De auteur is heel duidelijk in haar omschrijving en ik had er weinig moeite mee om het mij voor te stellen.

De combinatie van vampier en zombie wereld vond ik ook erg leuk.
Er komen dan wel geen zombies in voor, de vampiers zijn van een heel ander slag dan de doorsnee vampiers. Je hebt ze in verschillende gradaties. Van zombie achtige exemplaren die tot as verbranden als ze in de zon komen tot intelligente vampiers die af en toe bloed moeten drinken maar gewoon menselijk eten eten en wel in zonlicht kunnen lopen.
De manier waarop deze creaturen ontstaan zijn is een beetje in de stijl van de zombie boeken en de overall feeling neigt bij mij daarom meer richting zombie verhaal.

Tja en dan onze hoofdpersoon April.
Een geweldige meid. Stoer, onafhankelijk, sterk, allemaal eigenschappen die ik graag zie in mijn hoofdpersoon. En haar vaardigheden met een verscheidenheid aan wapens is een genot om over te lezen.
Ze heeft echter ook een kwetsbare kant en die komt naar boven wanneer haar moeder en broertje verdwenen zijn. Heel even zakt ze weg in hopeloosheid om al snel weer als een engel der wrake op te staan met een vastbeslotenheid wraak te nemen op de vampiers.

Wat vond ik niet leuk

Natuurlijk hoopte ik op romantiek in dit boek/deze serie ook al wordt er in de blurb niet over gerept.
En ja, ik krijg mijn romance maar het is het het niet helemaal.
Er is nl al heel snel nadat Rye in haar leven komt sprake van dat hij haar mate is. En even glijd ze af naar een puberaal schoolmeisje met haar eerst crush. Gelukkig duurt dat niet heel erg lang maar de romance voel ik nog steeds niet.

Normaal gesproken vind ik het mate concept in supernatural boeken altijd leuk, maar de manier waarop dat hier gaat niet zo. Stellen die voordat ze vampiers werden getrouwd waren verlaten elkaar nu ineens als ze hun mate tegenkomen. Beetje cru.

In het kort:

Een verfrissende start van een nieuwe serie met een geweldig leuke en interessante setting.
Een lekkere vlotte schrijfstijl, wel met wat foutjes hier en daar maar dat mag de pret niet drukken. En de hoofdpersoon, ja die maakt voor mij dit boek. Een heerlijke kick-ass heldin om over te lezen.