Jeaniene Frost - Into the Fire
Serie: Night Prince #4
Genre: Adult, Paranormal
Gepubliceerd: 2017
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
In the wrong hands, love can be a deadly weapon. For nearly six hundred years, Vlad Tepesh cared for nothing, so he had nothing to lose. His brutal reputation ensured that all but the most foolhardy stayed away. Now falling in love with Leila has put him at the mercy of his passions. And one adversary has found a devastating way to use Vlad’s new bride against him. A powerful spell links Leila to the necromancer Mircea. If he suffers or dies, so does she. Magic is forbidden to vampires, so Vlad and Leila enlist an unlikely guide as they search for a way to break the spell. But an ancient enemy lies in wait, capable of turning Vlad and Leila’s closest friends against them…and finally tearing the lovers apart forever.

Deze serie en ik hadden een slechte start, maar Oh Boy, wat heeft Jeaniene Frost mij daarna laten genieten.
En wat is Leila gegroeid!
Van het bange vogeltje is helemaal niets overgebleven. Ze stort zich overal in en laat zichzelf zelfs letterlijk met huid en haar verbranden om Vlad te redden.
Haar lichaam heeft zo ontzettend veel te verduren gehad in deze 4 delen, niet normaal.

Night Prince is een ontzettend sterke serie. Er gebeurt zo verschrikkelijk veel. En niets en niemand blijft gespaard.
We krijgen meerdere malen te maken met gruwelijke martelingen, de dood van goede bekenden en twists & turns die je niet aan ziet komen.
Het is hard en pijnlijk, maar soms kwam er een vleugje humor naar boven. En als Vlad eenmaal alleen was met Leila en zijn muren liet zakken was het ook verschrikkelijk romantisch.

De vindingrijkheid van deze schrijfster is op en top, haar schrijfstijl lekker vlot, en ik bewonder haar vooral om haar lef; ze is niet bang om verschrikkelijk harde en pijnlijke dingen te schrijven. Dat is iets dat ik mannelijke auteurs wel zie doen maar vrouwelijke auteurs zelden.

Ik blijf het jammer vinden dat ik de hele serie niet achter elkaar heb kunnen lezen, dan was het leesplezier nog groter geweest dan het nu al was, maar dat is mosterd na de maaltijd.

Tijdens de één na laatste missie creëerde de schrijfster een opening voor een nieuwe missie, en dat blijkt er één te zijn voor een nieuwe serie en een nieuw stel: The Night Rebel met in de hoofdrollen Ian en Verositas. Ik kan iet wachten!!