Jeaniene Frost - Bound by Flames
Serie: Night Prince #3
Genre: Adult, Paranormal
Gepubliceerd: 2015
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Play with fire, pay the price. Leila’s years on the carnie circuit were certainly an education. What she didn’t learn: how to be a vampire, or how to be married to the most famous vampire of them all. Adjusting to both has Leila teetering on a knife edge between passion and peril, and now the real danger is about to begin… Vlad must battle with a centuries-old enemy whose reach stretches across continents and whose strength equals his own. It isn’t like Vlad to feel fear, but he does…for Leila, because his enemy knows she is Vlad’s greatest weakness. As friend and foe alike align against him—and his overprotectiveness drives Leila away—Vlad’s love for his new bride could be the very thing that dooms them both…

Het is een behoorlijk lange tijd geleden dat ik het tweede deel van Night Prince heb gelezen en daar baal ik van.
Het 4e en laatste deel zou vorig jaar al uitkomen volgens de schrijfster, maar het werd pas februari 2017, dus zo lang besloot ik ook te wachten met dit boek; ik wist toch al niet meer wat er in de voorgaande delen gebeurt was.
Een enorme frustratie en ergernis is dat altijd. Ik leef zo intens mee met de hoofdpersonen, maar na maanden wachten en vergeten wat ze allemaal hebben meegemaakt worden ze bijna weer vreemden voor mij.

Om mijn geheugen een klein beetje op te frissen las ik het laatste hoofdstuk van Twice Tempted, maar het was niet genoeg. Het hoe en waarom ze de dingen deden die ze deden was me een raadsel,
Maar na een tijdje werd ik toch het verhaal weer ingezogen, en niet in de laatste plaats omdat Leila gevangen genomen wordt door Vlad’s grootste vijand.

Wat haar daar, in gevangenschap, te wachten staat is zo afschuwelijk, dat wens je je ergste vijand niet toe. Ik vond het verschrikkelijk om over te lezen maar had ook een enorme bewondering en respect voor de veerkrachtigheid van Leila.
Ja ze is een vampier en ja, alles groeit weer aan, maar onbeschrijfelijke pijn beleef haar niet bespaard.

Mijn zwak voor Vlad is ook weer in volle hevigheid opgebloeid.
Ja, hij is een meedogenloze vampier en wat zijn vijand met Leila deed heeft ook hij gedaan bij anderen, maar zijn onvoorwaardelijke liefde voor Leila, zijn vastbeslotenheid om alles te geven voor haar leven en geluk, maakt hem toch een stuk menselijker dan zijn vijand.
En heel diep van binnen zit daar nog dat kleine jongetje dat zoveel onrecht is aangedaan.

Aan het einde van het boek komen we te weten waarom Vlad zo’n hekel heeft aan de naam Dracula als hij Leila zijn grootste geheim verteld. Het is werklijk een hilarische onthulling, temeer omdat hij er zo verbolgen over is. Ik kon niet anders dan, samen met Leila, in schaterlachen uitbarsten.