Kiera Cass - The Crown
Serie: The Selection
Genre: Young Adult, Dystopian
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
When Eadlyn became the first princess of IllĂ©a to hold her own Selection, she didn’t think she would fall in love with any of her thirty-five suitors. She spent the first few weeks of the competition counting down the days until she could send them all home. But as events at the palace force Eadlyn even further into the spotlight, she realizes that she might not be content remaining alone. Eadlyn still isn’t sure she’ll find the fairytale ending her parents did twenty years ago. But sometimes the heart has a way of surprising you…and soon Eadlyn must make a choice that feels more impossible—and more important—than she ever imagined.

Ik ben blij dat ik deze tweedelige serie ben gaan lezen want ik heb er meer van genoten dan ik verwacht had.
Dat neemt niet weg dat er dingen zijn die ik graag anders had gezien.

De romance bijvoorbeeld. Die was er niet/nauwelijks.
Het bleef boeiend om te gissen naar wie uiteindelijk de prince consort zou worden; iedereen leek in aanmerking te komen, zelfs een nieuwe man van buitenaf, maar Eadlyn had het veel te druk met de politieke strubbelingen om te veel aandacht aan haar suitors te kunnen besteden. Daardoor waren er maar heel weinig dates en dat resulteerde dus in weinig tot geen romantische interacties.
De uiteindelijke ‘winnaar’ was wie ik hoopte, maar hun momenten samen en de ontdekking van hun liefde voor elkaar, deed mijn tenen niet krullen dus wat dat betreft blijft dit boek behoorlijk achterwege.

En toch kon ik hem niet weg leggen.
Voor een romantisch persoon als mij is dat best bijzonder want zonder dat bleef er weinig over.
Dat ik het toch goed genoeg vond om door te lezen komt door mijn nieuwsgierigheid naar wie de man van Eadlyn zal worden, maar vooral ook door Eadlyn zelf.
Vond ik haar in het eerste boek arrogant en koud, in dit boek begon ik haar steeds interessanter te vinden. Ik wil niet zeggen dat ik haar nu leuk vind want ik heb nog steeds gemengde gevoelens over haar, maar ze is in dit boek uitgegroeid tot een persoonlijkheid die meer gevoel en passie op kan brengen voor haar medemens.

Er zijn een aantal verrassende wendingen omtrent de deelnemende kandidaten, maar ook op het politieke en persoonlijke vlak en die zorgden er soms voor dat ik een brok in mijn keel kreeg.

Zou ik je deze 2-delige serie aanraden?
Ja, zonder twijfel. Het is interessant en boeiend en vooral de jongens met hun verschillende eigenschappen, eigenaardigheden en afkomst maken het een afwisselend en leuk verhaal.
Het is ook erg leuk om Maxon en America nu in de rol van ouders te zien en de broers van Eadlyn zijn ook leuke personages.