Kassandra Lynn - Demon Queen
Serie: Demon Kingdom Fairy Tales #2
Genre: Young Adult, Fantasy
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Adriana has returned to her kingdom and ascended the throne as the rightful Demon King. However, she finds her home on the brink of war. Heartbroken and drained from a forbidden love, Adriana must find a way to assume her responsibilities, stop a war, and somehow unravel the family secrets that threaten to destroy her world. It’s a tremendous feat, but one she may be destined for.

Dit laatste deel gaat zonder omhaal verder met waar we gestopt zijn in Demon King.
Adriana is weer terug in het demon kasteel, en het is erg lastig wie ze wel of niet kan vertrouwen.

Ik had met haar te doen eerlijk gezegd.
Ze heeft zo’n rotsvast geloof in haar familie. Ze wil niet anders dan geloven dat ze goed zijn en het goed met haar voor hebben. Maar ze wordt keer op keer door ze teleurgesteld. Ze word zelfs door ze als onderhandelingswapen wordt gebruikt.
Op die momenten zie je een meisje dat snakt naar de liefde van haar vader en broer. Een meisje dat de liefdevolle zorg van een moeder gemist heeft, en niet een demon.

Nou is ze in mijn ogen nooit een echte demon geweest. Ze heeft normen en waarden als die van ons mensen. Dat komt vooral omdat ze door haar vader beschermd en liefdevol opgevoed is, iets wat totaal niet rijmt met de man die wij te zien krijgen.
En terwijl ze samen met anderen probeert de menselijke wereld te beschermen tegen haar eigen vader wordt ze heen en weer geslingerd tussen haar liefde voor Keldrin en haar plichtsgevoel om te trouwen met Sebastian. De man waar ze al voor haar geboorte aan beloofd is en die ze ondanks alles een warm hart toedraagt.

Het verhaal bleef me tot het einde boeien ook al was de romance niet helemaal naar mijn smaak. En Adriana niet de heldin zoals ik ze graag in mijn boeken zie.
Het is heus niet zo dat ze niks doet, maar de meeste keren heeft ze gewoon hulp nodig. En ik houd nou juist zo van een personage die haar eigen boontjes dopt.

Dat het me toch bleef boeien komt omdat het verhaal verrassend is. Met plot twists die je niet altijd aan ziet komen, maar vooral ook door de lekker vlotte schrijfstijl waardoor het een beknopt maar wel goed onderbouwd en uitgewerkt verhaal wordt.

Kort samengevat:

Demon Kingdom Fairy Tales is een serie bestaande uit 3 niet al te lange boeken die samen met de prettige schrijfstijl zorgen voor een vlotte, snelle en leuke serie.
De romance was niet echt naar mijn smaak, de heldin had wat mij betreft wat stoerder en zelfstandiger mogen zijn, maar de goede wereldopbouw en de originaliteit van dit verhaal stonden voor mij garant voor een aantal uren lekker ontspannen leesplezier.