Jaymin Eve - Dragon Mated
Serie: Supernatural Prison
Genre: New Adult, Fantasy
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
In the stunning conclusion to the Supernatural Prison trilogy, Jessa Lebron finds herself deep in the world of Larkspur, the dragon king. She will have to play it smart and fight with everything to stay one step ahead of him and while at times it’s tough to keep her focus, she will do anything to escape and reunite with her boys, the Compass quads. Of course, it’s impossible to be where she is and not dig deeper into the curse of the dragon mark. As more information is uncovered, she starts to understand why she, of all supernaturals, was the one to be singled out. And this changes everything she thought she knew. Turns out she didn’t know a damn thing. There will be decisions to make. Tough decisions. Jessa has to be strong enough for the sake of the supernatural races, but sometimes that’s easier said than done.

Over dit laatste boek in de serie heb ik langer gedaan dan ik verwacht had.
Ik werd telkens nogal afgeleid door alles en iedereen om mij heen. Dat was niet hun schuld. Nee, ik raakte zo langzamerhand een beetje geïrriteerd van de herhalingen; de kleine opmerkingen die zich eigenlijk door de hele serie heen bleven herhalen.

Dat je herhalingen tegen gaat komen als je een serie achter elkaar leest is normaal, daar kan ik wel doorheen prikken. Maar dit waren van die lullige herhalingen. Ik kan zo niet echt een voorbeeld uit het boek naar boven halen, ik heb er teveel gelezen en ze van ellende diep weggestopt denk ik.

En er waren ook steeds vaker langdradige stukken.
Er is bijvoorbeeld een scene waarin Jessa na een gevaarlijke missie terug gebracht wordt naar  haar groep. Braxton is helemaal buiten zichzelf dat Jessa weg was, we horen hem in de verte brullen en de grond trilt van zijn agressieve gedrag. Dat maakt je dood nieuwsgierig naar hoe je hem aan zult treffen. Maar voordat we dat te weten komen wordt ons eerst 3 bladzijden lang! verteld hoe de omgeving er uit ziet.
DAAR ZIT IK NIET OP TE WACHTEN

Echt wel jammer want de basis van deze serie is geweldig goed, origineel en heeft een heleboel ontzettend leuke personages.
Helaas kregen we geen pov’s meer vanuit het oogpunt van Braxton maar die heb ik eerlijk gezegd niet gemist. Jessa stond wat dat betreft haar mannetje wel.

De uiteindelijke battle met de Dragon King is super spannend en geeft ons een aantal wendingen die ik niet aan zag komen.
Aan het einde bleef ik met een aantal vragen achter en dan met name met betrekking tot Maximus. Ik had die vragen graag beantwoord gezien en het blijkt nu dat ik die ga krijgen in Maximus zijn eigen boek.
Het is zelfs de bedoeling dat alle broers hun eigen verhaal krijgen dus ik kan nog even vooruit.

Jullie zien dus wel, ondanks mijn negatieve uitspraken wil ik heel graag meer lezen over deze wereld want het is enorm fascinerend.
Ik hoop wel dat de schrijfster dan wat minder in herhaling gaat vallen.

Kort samengevat:

Supernatrual Prison is een fascinerende serie met een hele frisse en nieuwe kijk op de bovennatuurlijke wereld en zijn verschillende rassen.
Wat ik vooral erg leuk vond van deze serie was dat de rode draad met draken te maken had. Draken horen tot mijn favoriete wezens en een verhaal daarover laat ik niet gauw aan mij voorbij gaan. En Braxton was natuurlijk een draak om niet te versmaden. De personages zijn sterk, aangenaam om over te lezen en de hoofdpersoon Jessa was er eentje naar mijn hart: een stoere meid!
Een minpunt was de vele herhalingen waarin de auteur verviel en de soms langdradige stukken.