Erica Stevens - Taken Over
Serie: The Ravening #2
Genre: Young Adult, Science Fiction
Gepubliceerd: 2012
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Devastated by the loss of View Spoiler », struggling to survive in a world she no longer knows, Bethany is determined to exact revenge upon the aliens that have shredded her life, and the lives of her family and friends. Presented with an opportunity to uncover the secret that Dr. Bishop feels her blood holds, and why she is different than the rest of the survivors, Bethany strikes out on a mission. With a small group of fellow survivors, Bethany is determined to gather the supplies necessary to discover what help she may be for humanity. Though she is haunted by memories of those she’s lost, Bethany refuses to give up hope that one day they might be able to regain some semblance of their former lives. Though chances of that are looking smaller and smaller as they are confronted with new, and even deadlier creatures looking for only one thing; the destruction of the human race.

Dit vervolg gaat op hetzelfde punt en naadloos verder met het verhaal van Bethany en haar groep overlevenden.
Bethany is door het akelige en hartverscheurende einde van deel 1 nog afstandelijker en harder geworden en dat is heel begrijpelijk.
Ze zit vol wrok en is vastbesloten zich te wreken op de aliens. Hoe, dat weet ze nog niet, maar dat het gaat gebeuren staat voor haar vast.

We volgen de groep tijdens hun tocht van schuilplaats naar schuilplaats en tijdens hun zoektochten naar voedsel, medicijnen en overlevenden.
Helaas komen ze er al snel, en op een wel zeer gruwelijke manier, achter dat niet alle overlevenden zijn wat ze lijken.

Taken Over is nog gruwelijker en bloederiger dan zijn voorganger. Ook Bethany maakt van dichtbij mee hoe het voelt om prooi te zijn van een alien. Het was een verschrikkelijk pijnlijk moment. Maar wat er daarna gebeurt vond ik eerlijk gezegd nog veel gruwelijker. Het is echter de enige manier om haar in leven te houden en het bloeden te stelpen. Brrr als ik er aan terug denk lopen de rillingen nog over mijn rug.

Ook dit keer brengen we de nodige tijd door in Bethany’s hoofd. En ook al vind ik dat minder geslaagd, de irritante gedachtes bleven achterwege omdat Bethany wel andere dingen aan haar hoofd heeft dan liefdesperikelen. Ik had er ook minder problemen mee omdat het verschrikkelijk spannend is en de meeste gedachtes niet verschrikkelijk lang waren.

De onthullingen in het laatste gedeelte van het boek waren voor mij een complete verrassing. Ik had wel al in de gaten dat er iets niet helemaal in de haak was met Cade, maar dit had ik niet verwacht en zag ik in de verste verte niet aankomen. Het was een verschrikkelijk verrassende twist. Het maakt me ontzettend nieuwsgierig naar waar de auteur verder heen wil met dit spannende verhaal.