Stacey Marie Brown - City in Embers
Serie: Collector #1
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: 2015
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Zoey Daniels has been tossed from foster home to foster home, where she grows up fast and tough. When she is placed in her “last-chance” home, she finds a reason to stay and turn her life around: her foster sister, Lexie, who is paralyzed and confined to a wheelchair. Zoey will do anything to keep her safe. After high school, Zoey is hired by a special government agency, the Department of Molecular Genetics (DMG), where she meets the other reason to remain: Daniel, her co-worker. The man she loves. But there is something unique about Zoey. She can see fae. Because of this, the DMG hires her to work as a Collector: catching, researching, testing, and using the fae to save human lives. The work never registers on her sympathy radar. She was raised to think of fae as beasts that feed on humans and want to destroy them. When devastation hits Seattle, Zoey's whole world is turned upside down. The electric storm connects her to a ruthless fae, a Wanderer named Ryker, whose dealings expose them to even more trouble and danger. They embark on a journey, running and hiding from both the government and fae, both of which threaten their lives and those they love.

Als eerste moet ik even kwijt hoe passend de titel City in Embers is.
Ember uit Darkness is namelijk de verantwoordelijke voor de destructie van Seattle en dit boek loopt parallel met die serie.
Ik had verschrikkelijk genoten van Darkness en ik wist meteen dat ik de spin-off, zodra het laatste deel uitgegeven zou zijn, zou gaan lezen.

Zoey, de hoofdpersoon uit dit boek, lijkt wel een beetje op Ember.
Ze is ook een stoere, koele, onafhankelijk meid die haar mannetje staat en een gave heeft, maar ze is boven alles mens. Een mens die de fae haat en op ze jaagt.
Maar door het toeval wordt ze verbonden met Ryker, een arrogante, sexy fae, en is ze ineens meer dan dat.
En terwijl de stad Seattle door de ‘electrical storm’ in een apocalyptisch tijdperk is beland zijn zij en Ryker op de vlucht voor een bende corrupte fae en haar eigen werkgever, de DMG.

City in Embers is een spannend boek met een sombere ondertoon. Somber door de achtergrond van Zoey, de destructie van Seattle, het verdriet dat die destructie voor Zoey met zich mee brengt en de norse fae die mensen haat en maar moeilijk een lach op zijn gezicht kan toveren.
Maar gelukkig hebben we Sprig! Een aap-achtige sprite die met Zoey mee reist in haar handtas en de meest hilarische uitspraken heeft. Hij is degene die de humor in het verhaal brengt.

Sprig crawled out en went to the lock. He tapped on it, and dit popped open.
I completely forgot about Sprig’s magic.
“Is there anything else you can do”?? I tugged of the lock.
“I am really good at decoupage”.
“Not really what I meant”.

Ryker is degene die zorgt voor een heerlijke dosis sexiness.
Het is zeker geen liefde op het eerste gezicht, eerder haat op het eerste gezicht, en er is ook geen onmiddellijke aantrekkingskracht ondanks dat Zoey Rykers’s uiterlijk wel kan waarderen. Maar hoe verder het verhaal vordert en hoe beter ze elkaar leren kennen hoe meer er een soort van wederzijds respect ontstaat en ja, daardoor komt er toch ook steeds vaker de gewaarwording van Zoey’s dat hij toch wel een heel erg aantrekkelijke fae is.

Kort samengevat:

Net zoals in de serie Darkness speelt romantiek maar een kleine rol. Het plot is vooral gefocust op het uit de handen blijven van hun achtervolgers en het overleven in een dystopische wereld waar de bendes het voor het zeggen lijken te hebben. Het houd ons van het begin tot het einde op de tenen en de ontdekking van Zoey over zichzelf zijn op zijn zachtst gezegd schokkend en zorgen voor een stukje mysterie binnen dit spannende plot.
De schrijfstijl van Stacey Marie Brown is weer lekker vlot, precies waar ik van hou.