Laura Thalassa - The Queen of All that Dies
Serie: The Fallen World #1
Genre: Dystopian, New Adult
Gepubliceerd: 2015
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
In the future, the world is at war. For the last decade, King Lazuli of the Eastern Empire has systematically taken over the world. No one knows much about him other than a series of impossible facts: he cannot die, he has not aged since the conflict began, and he wants to rule the world. All Serenity Freeman has known is bloodshed. War has taken away her mother, her home, her safety. As the future emissary of the Western United Nations, the last autonomous region of the globe, she is responsible for forging alliances where she can. Surrender is on the horizon. The king can taste it; Serenity feels it deep within her bones. There is no other option. Now the two must come face to face. For Serenity, that means confronting the man who’s taken everything from her. For the king, it means meeting the one woman he can’t conquer. But when they meet, something happens. Cruelty finds redemption. Only in war, everything comes with a price. Especially love.

Soms doe je een geweldige ontdekking. Dan vind je een boek waarvan de blurb ontzettend goed klinkt, de recensies veelbelovend zijn en dan blijkt het ook nog eens het eerste deel van een serie die al compleet is. Zulke ontdekkingen maken mij heel gelukkig. En dat het ook nog eens een New Adult dystopian is maakte mijn blijdschap alleen maar groter.

We beginnen dit boek 15 jaar na het uitbreken van de oorlog op het Amerikaanse continent. Er wordt geen jaartal genoemd waarin we ons bevinden maar je kunt je makkelijk voorstellen dat het 15 jaar na vandaag is.
We komen terecht in een dystopisch Amerika. Een land dat door nucleaire bommen onbewoonbaar geworden is. Zij die de bombardementen overleeft hebben leven in ondergrondse bunkers.

Serenity leeft al 4 jaar ondergronds. Ze is een kind van de oorlog. Ze is een soldaat, maar traint ook al twee jaar om de positie van emissary van haar vader over te kunnen nemen. En ze had gehoopt langer te kunnen trainen voor ze op die manier in actie moet komen. De verslechterde omstandigheden dwingen de WUN (Western United Nations) echter tot actie. Dat betekent dat Serenity samen met haar vader naar Genève af moet reizen om te onderhandelen met de King. De man die de destructie van bijna heel de wereld op zijn geweten heeft en die immortal lijkt te zijn. En aangekomen in Genève blijkt dat ze door haar meerderen in een positie gedwongen wordt waarin geen enkele vrouw gedwongen zou mogen worden.

Ik voelde mij enorm verbonden met Serenity. Samen delen wij de haat/liefde voor de King en het is een fijne lijn tussen die twee.
De King is de evil bastard zoals iedereen hem kent, maar de gevoelens die hij al snel voor Serenity heeft zijn oprecht. Als het om haar welzijn gaat toont hij zich verschrikkelijk kwetsbaar. Dat doet haar wat. En daardoor raakt ze in conflict met zichzelf want haar verschuivende gevoelens voelen als verraad. De King heeft alles van haar afgenomen wat haar dierbaar is. Maar er is nog nooit iemand geweest die haar, behalve haar vader, met zoveel zorg behandelde.

Tegen het einde komen we te weten wat de King immortal maakt en dat is best een verrassende ontdekking. Het is in ieder geval niet bovennatuurlijk, het neigt meer naar science fiction.

Kort samengevat

Dit is een ontzettend intrigerend boek met een hele originele verhaallijn.
Ik houd van de lekker vlotte schrijfstijl, de personages zijn diep en de conversaties tussen Serenity en de King zijn lekker vlot en scherp.
Serenity is een pittige, sterke meid die zich niets laat vertellen en dat vertaald zich in de ongezouten manier waarop ze de King van repliek dient. Ik bewonderde haar lef want de King heeft mensen voor minder dan dat vermoord.
De wereld opbouw is goed en zoals ik al liet doorschemeren is die nog heel herkenbaar maar ontzettend hard en grauw.
Ik hoop dat ik in de toekomst vaker van deze ontdekkingen doe want dit boek pakte heel erg goed uit.