Gayla Drummond - Arcane Solutions
Serie: Discord Jones #1
Genre: Fantasy, Adult
Gepubliceerd: 2012
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Rescuing under-aged vamp bait and retrieving stolen possessions is all in a day’s work for Discord Jones. When a gorgeous, lying bastard of an elf hires her to find an ancient book, danger takes on a whole new meaning. The book holds an unbelievably powerful spell, and ‘favored prey of demons’ becomes an unwelcome addition to her resume.

Urban Fantasy is één van de genres waar ik van houd, maar ik vind het best moeilijk om in dat genre een boek te vinden dat me ook werkelijk aanspreekt. Er mankeert in mijn ogen altijd wel wat aan: ik vind de hoofdpersoon niet leuk, de fantasie wereld spreekt mij niet aan of de schrijfstijl is niet leuk. Ik ben te kieskeurig geworden en daar baal ik wel eens van.
Ik was dan ook blij dat dit boek me wel gelijk aansprak, zowel de hoofdpersoon als de schrijfstijl en de fantasie wereld.

Discord (Cordi) Jones is een pittige persoonlijkheid die confrontaties niet uit de weg gaat ook al heeft ze dat meerdere keren moeten bekopen met pijnlijke verwondingen. Ze kan zichzelf helen, dat is een prettige bijkomstigheid, maar ze is niet immortal.
Daarom heeft haar baas besloten dat ze een bodyguard nodig heeft.

En zo begint dit boek, met de kennismaking tussen Nick en Cordi.
Cordi is niet blij met deze verandering en vind een ‘babysitter’ onnodig, maar kan er weinig tegenin brengen, het is wat haar baas wil.
Dat, en het feit dat Nick een erg aantrekkelijke wolf shifter is (niet de meest favoriete wezens in deze paranormale wereld), deed mij vermoeden dat wij een zeer interessante en intense relatie tegemoet konden zien tussen die twee. Ik was dan ook heel verbaasd toen het aan het einde van de dag een done deal was: ‘zullen we sex hebben?’ ‘ja, laten we dat maar doen’.

Een tegenvaller maar dat mocht de pret niet drukken want er duiken nog een mooie, arrogante elf en een sexy tiger shifter op en de verhaallijn is te spannend en interessant om me lang druk te maken om die ontwikkeling.

De auteur geeft ons een rijke fantasie wereld met een heleboel verschillende bovennatuurlijke wezens, een spannend, mysterieus plot en een aantal leuke personages. De meeste van die personages hebben ook een familiair, een huisdier met bijzondere gaven, en van die huisdieren vond ik Percy de papagaai toch wel het allerleukst.

Op de momenten dat Nick verplichtingen heeft in zijn Pack krijgt Cordi toevallig altijd visioenen die ze gelijk moet volgen wat betekent dat ze nog regelmatig in haar eentje op pad is. En dat moet ze één keer bijna weer bekopen met de dood.
Gelukkig weet ze haar aanvaller te verslaan, op een wel heel erg lachwekkende wijze.
En dat is wat ik zo leuk vind aan Cordi. Ze heeft gaven die haar kunnen helpen tegen haar aanvaller, maar ze geeft eerlijk toe: in zo’n situatie raakt ze zo in paniek dat ze haar gaven niet kan oproepen. En dan overleeft ze het puur op datgene wat ze in een opwelling doet.

Ik heb genoten van deze fantasierijke wereld die niet alleen spannend was maar vooral humoristisch.