Annette Marie - Unleash the Storm
Serie: Steel & Stone #5
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2016
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Piper thought she could handle the Sahar, the most powerful magical weapon in existence. She thought she could protect her loved ones and stop a war. She thought she could make a difference. She was wrong, and her mistakes were paid for in blood. Leaving her world—and her failures—behind, she retreats to the Underworld with Ash and the other draconians. They forge deep into long abandoned mountains, the first draconians to fly the valleys and passes in centuries—or so they thought. Until now, Ash’s mysterious heritage has been nothing but a name, but his presence does not go unnoticed. A new danger stalks him, one that may be even greater than what they escaped. Cut off from the power she’d come to rely on and lost in a world where she doesn’t belong, Piper has never felt so hopeless. But she must find her strength, and find it quickly, before she loses Ash to an ancient power he can’t fight, before her home is devastated by the daemon war, and before her mind, body, and soul are consumed by the Sahar’s insidious magic.

Genoten heb ik van dit allerlaatste deel van Piper, Ash en Lyre hun verhaal!
En ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe origineel deze serie wel niet is! Zoveel verschillende dingen waarover ik nog nooit heb gelezen of van heb gehoord, heerlijk.

Het is één van de nadelen van veel lezen.
Op een gegeven moment heb je alles wel al een keer gehad en wordt het steeds moeilijker om iets origineels te vinden. En dan is het juist zo geweldig als er toch weer een boek in je handen komt dat je weet te verrassen met iets nieuws.
Annette Marie is dat zeker gelukt.

En het is haar ook gelukt mij weer te laten genieten van lezen.
Unleash the Storm heb ik gewoon verslonden; ik kon telkens niet wachten om verder te gaan.

Piper is enorm gegroeid in deze 5 boeken en krijgt haar ‘gaven’ steeds beter onder controle.
Maar het interessante is dat ze ondanks dat ze steeds sterker wordt en vijanden kan verslaan, ze niet altijd de winnende hand heeft en het ook wel eens op moet geven en een ander het moet laten oplossen.
Dat vind ik vooral heel erg sterk van de auteur.
Hoe vaak lees je niet dat een hoofdpersoon alles kan, alles onder controle heeft en alles wint?
Dan is het des te verfrissender, en komt het vooral veel dichter bij de werkelijkheid, als er iemand voorbij komt die niet altijd zonder slag of stoot alles voor elkaar krijgt.

Ook de relatie tussen Piper en Ash, en dan bedoel ik met name hoe die relatie er aan het eind van de serie voor staat, is realistisch.
Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik dat einde in de eerste instantie niet zo leuk vond. Al vaker heb ik door laten schemeren dat ik houd van een happy end, een ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’, en in dat hokje past het totaal niet. Maar na er nog eens over nagedacht te hebben vind ik het wel een goed einde. De situatie waarin ze zich bevinden is verre van normaal en er zal tijd overheen gaan voor ze hun weg daarin hebben gevonden.

Kort samengevat:

Steel & Stone is een geweldige serie vol actie, spanning, humor, bad boys en een ontzettend heerlijke romance.
De wereldopbouw, de verhaallijn, de personages . . . alles is origineel.

Ik kan mij niet heugen dat ik voor deze serie gehoord had van Heamons (kruising tussen Human en Deamon) en de Overworld. En wat te denken van demonen als Draconians en Ryujin (waterdraken). Maar natuurlijk komen ook de huis, tuin en keuken demonen voorbij.

De rode draad in deze serie is de Sahar, een speciale, zeer krachtige steen die iedere deamon wil bezitten. Maar de enige die hem kan gebruiken is Piper en daardoor loop haar leven, maar ook dat van haar metgezellen, regelmatig gevaar.

Dat Piper de enige is die de steen kan gebruiken was natuurlijk te verwachten en is een minder originele wending want het is altijd de hoofdpersoon die bijzonder is, maar in Pipers geval maakt dat nog veel meer los, iets wat je totaal niet zou verwachten en wat ik een erg leuke wending vond.

Het enige waar ik van het begin tot het einde moeite mee had was het politieke spel binnen dit verhaal. Ik had er moeite mee om het te volgen want er zijn zoveel verschillende partijen met daarin weer verschillende aftakkingen en ze hebben niet allemaal hetzelfde doel voor ogen.
Maar ik heb me er doorheen geslagen en de rest van het verhaal overtreft dit kleine minpuntje.
Wat mij betreft is deze serie een grote aanrader voor iedereen die van demonen houd!!!