Chloe Jacobs - Greta and the Glass Kingdom
Serie: Mylena Chronicles #2
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2015
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Once upon a dark time… Greta the human bounty hunter never quite fit into the shadowed, icy world of Mylena. Yet she's managed to defeat the demon Agramon and win the love of the darkly intense Goblin King, Isaac. Now Isaac wants her to rule by his side—a human queen. And the very announcement is enough to incite rebellion… To make matters worse, defeating Agramon left Greta tainted with a dark magick. Its unclean power threatens to destroy her and everything she loves. With the Goblin King's life and the very peace of Mylena at stake, Greta must find a cure and fast. Her only hope lies with the strange, elusive faeries in the Glass Kingdom…if she can get there before the evil within her destroys everything.

Drie jaar geleden las ik het boek Greta and the Goblin King en ik was ondersteboven van deze magische fantasie wereld. Ik wilde zo snel mogelijk verder gaan met het verhaal van Greta en Isaac, maar de auteur liet mij wachten, en wachten, en wachten….
Twee jaar lang was er niets bekend over een vervolg, niet op de website van de auteur en ook op Facebook sprak ze er niet over. Ik was bang dat er nooit een vervolg zou komen totdat zo ineens, uit het niets leek het wel, deel 2 verscheen.
Maar hoe graag ik hem ook wilde lezen, ik besloot te wachten tot ik zeker wist dat er een 3e deel zou komen en ik daar niet ook eeuwen op moest wachten. En weer werd ik verrast. Iets minder dan een jaar later is ook het laatste deel uitgegeven en kan ik eindelijk verder met het verhaal van Greta en Isaac.

Maar ik besloot deel 1 eerst opnieuw te lezen om weer helemaal bekend te raken met het verhaal.
De grote lijnen wist ik nog wel maar de details waren vervaagd. Het was goed om mijn geheugen even op te frissen, maar ook ontzettend leuk want ik genoot er net zo van als de eerste keer.

We verspillen geen tijd tussen deel 1 en twee en de spanning is gelijk alweer te snijden.
Greta heeft aan het einde van deel 1, in haar strijd tegen de demon Agramon, een tijdje tussen twee werelden gezweefd en daardoor is er zwarte magie in haar lichaam achter gebleven. Ze heeft steeds meer moeite om het onder controle te houden, maar wat het nog erger maakt is dat haar magie de shift van Isaac triggert en haar angst dat hij de macht erover verliest en daardoor voor altijd Lost zal raken is groot.
En dus reist ze af naar de illustere wereld van de Fae want Queen Minetta zou haar van die vloek af kunnen helpen.

Tja en voor mij was dat natuurlijk een geweldige wending want ik houd enorm van de Fae en ik was er ontzettend benieuwd naar wat voor Fae wereld Chloe Jacobs zou creƫren.

En ik kan vertellen dat de reis er naar toe, door het Goblin Forrest, geweldig, vol spanning en met de meest vreemdsoortige wezens is, maar veel van de Fae wereld zien we helaas niet.
Dat is jammer maar ik heb eigenlijk ook geen tijd gehad om me daar druk om te maken want daarvoor heb ik teveel genoten van wat er allemaal op onze weg gebeurde.

Toen ik begon in het 1e deel schrok ik eerst wel een beetje. Ik was vergeten dat het verhaal verteld wordt in de 3e persoons vorm, niet echt een favoriet, maar al snel wist Greta mij met haar sterke karakter en hunter skills er over heen te tillen
Ze is een meisje dat gehard is door het leven waarin ze als 13 jarige geworpen is, maar je ziet soms nog een vleugje van het jonge meisje terug komen. Een verlangen naar de wereld waar ze vandaan komt, een verlangen naar haar ouders…
Maar ze beseft ook heel goed dat ze niet meer in die oude wereld past. Datgene wat ze heeft meegemaakt en wat ze gedaan heeft, heeft haar getekend. Ze is een hunter geworden, iemand die de Lost vermoord voor het geld. En ze is er goed in!

En als ze de kans krijgt om terug te gaan naar haar oude leven, kan ze Isaac dan zonder om te kijken achter laten??
Hij heeft een harde kant maar heeft er ook geen moeite mee om zijn kwetsbare kant te laten zien; de jongen die dingen wil uitvinden en die geen King wil zijn. Ze is hard voor hem gevallen, en hij voor haar.

Het einde is zo ontzettend geweldig maar ook frustrerend want het is meteen een enorme cliffhanger.
Het is iets waar ik vanaf het begin van deze serie naar uit keek en ik ben verschrikkelijk benieuwd hoe dat uit gaat pakken.