Sara B. Larson - Endure
Serie: Defy #3
Genre: Fantasy, Young Adult
Gepubliceerd: 2015
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
At last, Alexa and King Damian are engaged to be married. But their lives are far from safe. The kingdom of Antion is under siege, and Rylan is a prisoner of the enemy. Even worse, Alexa remains at the mercy of the evil Dansiian Rafe, who controls her mind and can force Alexa to kill or harm Damian at any moment. Despite this, Alexa is determined to rescue Rylan, which soon leads her far from Damian and deep into enemy territory. When she arrives, what awaits her is deadlier than anything she could have ever imagined: an army of black sorcerers and a horrifying plot to destroy the world as Alexa knows it. Will she be able to gather the strength to free herself, protect the love of her life, and save the land? Will there ever be true peace?

Het 3e en laatste deel.
Ik heb er een jaar op moeten wachten, en naar uit gekeken, en eindelijk was hij er dan.

De auteur brengt ons op een hele originele wijze, zij het summier, weer op de hoogte van het gebeurde in de voorgaande boeken en met dit begin vertelt ze me weer een heel eind in het verhaal, maar het is niet genoeg om me helemaal weer bij te krijgen.
Pas vanaf het moment dat Alexa besluit Rylan te gaan redden en ze samen met Elijan richting Danssii vertrekt was ik helemaal weer geïnvesteerd in het verhaal.

Dit komt vooral omdat we in een omgeving terecht komen, en mensen ontmoeten, die we nog niet eerder gezien hebben. Het is nieuw en daardoor wordt er geen aanslag gepleegd op mijn geheugen.
Ik vind het echt heel erg jammer, maar ik merk dat mijn leesplezier afneemt als ik niet meer precies weet wie wie is en hoe de vork nog maar weer in de steel zit.
Ik wil best een eerste deel van een serie over lezen, dat is ook pas sinds kort trouwens, maar ik ben echt niet van plan om twee of meer delen te herlezen. Dat gaat me op dit moment echt nog te ver.

Maar, zoals ik al zei, vanaf Alexa’s vertrek werd het stukken beter, en gelijk ook stukken spannender want het is geen reis zonder gevaren.
En wat hun in Danssii te wachten staat doet je de haren te berge rijzen, verschrikkelijk, mijn mond viel regelmatig open van afschuw. En ook van wat Alexa persoonlijk moet doorstaan, dat is geen kattepis.

Al met al was dit een goede afsluiter van een bijzonder leuke seri