The Best Goodbye by Abbi Glines Serie: Rosemary Beach #12
Genre: New Adult, Contemporary
Gepubliceerd: December 2015
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
The look on Rose’s face had screamed that she was hiding something. Hell, she’d practically run away from me. There was something to that. I knew there was...
After ten years in the employ of a mysterious crime boss, River “Captain” Kipling is ready to leave his sordid past—and his cover occupation as an upscale restaurateur—behind him. The only thing standing in the way of his “retirement” is his commitment to launch a new restaurant in the resort town of Rosemary Beach. With his sister, Blaire, nearby, Captain can delay his dream of running a humble bar on the waterfront, but the unwanted attentions of his head server, Elle, have him itching to get out.

Until he notices Rose Henderson, the new server at the restaurant. All he knows about the pretty redhead with the cute glasses is that she’s a hardworking single mom from Oklahoma. But there’s something overly familiar about her laugh...something strange about the way she looks at Captain...

Volgens mij zit ik een beetje in een leesdip.
Zelfs mijn go-to auteurs kunnen mij niet warm krijgen voor hun verhalen. Eerst al Jennifer L. Armentrout, alhoewel ik het dat een beetje had kunnen weten, en nu Abbi Glines, de auteur die wat mij betreft de Queen van de hedendaagse NA is.
Voordat ik terug greep naar mijn favoriete auteurs had ik al een aantal pogingen gedaan in andere boeken maar ze waren het telkens net niet; of de schrijfstijl sprak me niet aan, of het verhaal was vreemd, of ik kon er gewoon niet in komen. Verschrikkelijk frustrerend!
Het is nog niet eens zo lang geleden dat ik Rosemary Beach 10 en 11 las, over Mase en Reece, en daarin ontmoette ik Captain.
Ik was blij dat Abbi besloten had zijn verhaal te vertellen want hij is niet de doorsnee bad boy met onder die ‘slechte’ laag een zeer goede jongen. Nee, Captain is BAD met hoofdletters.
Ok, eerlijk is eerlijk, diep, heel diep van binnen is hij een goede jongen, maar dat goede heeft hij heel ver weg gestopt na het verlies van de liefde van zijn leven, en samen met een nieuwe naam heeft hij een nieuwe, slechte, persoonlijkheid gecreƫerd.
En de dingen die hij gedaan heeft zijn echt slecht. Het verbaasde mij enorm dat hij daar al die jaren mee weg is gekomen en nog steeds mee weg komt.
Het verhaal van Captain en Rose is bijzonder.
In het begin snapte ik er eerlijk gezegd af en toe niks van, het was op zijn zachtst gezegd verwarrend, maar heel langzaam werd duidelijk hoe de vork in de steel zat en kunnen we lezen wat voor verschrikkelijk leven Captain en Rose gehad hebben in de jaren dat ze samen in 1 huis woonden. Het enige lichtpuntje dat ze hadden was elkaar maar ook dat werd hen op brute wijze afgepakt.
Wat ik vooral van dit boek kan zeggen is dat het een verschrikkelijk originele verhaallijn heeft, verder is het wat ik verwacht van een Abbi Glines: romantisch en sexy.
En dan maken we ons nu op voor de allerlaatste Rosemary Beach, het boek dat zal gaan over het personage waaraan ik een verschrikkelijke hekel heb: Nan. Eerlijk gezegd zie ik er helemaal niet zo naar uit om haar verhaal te lezen. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat ik haar leuk zal gaan vinden na alles wat ze geflikt heeft.
En lezen over een personage dat je niet leuk vind?? Niet iets om naar uit te zien toch?