The Eva Series by J. M. Wilde
Serie: The Eva Series #1, #2, #3
Genre: Horror, Young Adult
Gepubliceerd: oktober 2015
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Eva was just an everyday girl, working as a waitress, hanging out with her friends, and falling in love. But her world changed overnight when a powerful virus spread throughout the country, transforming it into a wasteland of deadly disease and crazed zombies. With Australia cut off from the rest of the world and rampant with terror and chaos, Eva and her friends must do whatever they can to survive.
The Eva Series verscheen voor het eerst op Wattpad in 2012 en bestaat uit 3 korte boeken: As They Rise, While We Fall en Before It Fadesen ze zijn samen goed voor ca. 325 bladzijden.
Na een revisie zijn ze onlangs uitgegeven in een complete box set met de naam The Eva Series maar ook nog te lezen op Wattpad.
Wil je ze ook gaan lezen? Dan zou ik niet te lang wachten want de kans dat ze van Wattpad verdwijnen is natuurlijk groot nu ze ook officieel gepubliceerd zijn.

Het begin van deze zombie novel maakte indruk op mij.
Het was indrukwekkend door zijn eenvoud. Ik kan me zoooooo voorstellen dat het de manier zou zijn waarop ik achter een zombie uitbraak zou komen (ook al werk ik niet in een diner ).
Geen geschreeuw en paniek in en rondom een ziekenhuis waar de eerste uitbraak plaats vind maar een normale interactie tussen twee mensen die langzaam uitgroeit tot een afschuwelijke ontdekking.

Ik heb al genoeg zombie boeken gelezen om te kunnen zeggen dat The Eva Series origineel is, en behalve alle gruwelen die bij een zombie apocalyps horen krijgen we van alles wat; humor, emoties, spanning, romantiek.
Het is heel divers en ook al is het wat de lengte van de serie betreft meer een stand-alone novel, dat is echt niet te merken. Het heeft een goede, vlotte verhaallijn en een kick-ass heldin die niet getraind is en geen speciale skills heeft voor zulke omstandigheden (ook wel eens leuk) maar wel een enorme dosis lef en doorzettingsvermogen toont.

We krijgen het verhaal te zien vanuit het oogpunt van Eva, maar ook haar vrienden Jo, Wyatt en Ben leren we goed kennen en we gaan met ze op een road trip van Melbourne naar Cairns waarbij ze onderweg niet alleen in de problemen raken door zombies. De zombies in dit boek zijn misschien een tikkeltje intelligenter te noemen dan de gemiddelde zombie, maar voor de rest zijn ze net als alle anderen.

De vlotte schrijfstijl, de leuke personages en de roadtrip door Australiƫ maakten dit een heerlijk boek om te lezen en ik ben buitengewoon tevreden over het einde ervan!