Until Friday Night by Abbi Glines
Serie: The Field Party #1
Genre: Contemporary, Young Adult
Published: August 25th 2015
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
To everyone who knows him, West Ashby has always been that guy: the cocky, popular, way-too-handsome-for-his-own-good football god who led Lawton High to the state championships. But while West may be Big Man on Campus on the outside, on the inside he’s battling the grief that comes with watching his father slowly die of cancer.

Two years ago, Maggie Carleton’s life fell apart when her father murdered her mother. And after she told the police what happened, she stopped speaking and hasn’t spoken since. Even the move to Lawton, Alabama, couldn’t draw Maggie back out. So she stayed quiet, keeping her sorrow and her fractured heart hidden away.

As West’s pain becomes too much to handle, he knows he needs to talk to someone about his father—so in the dark shadows of a post-game party, he opens up to the one girl who he knows won’t tell anyone else.

West expected that talking about his dad would bring some relief, or at least a flood of emotions he couldn’t control. But he never expected the quiet new girl to reply, to reveal a pain even deeper than his own—or for them to form a connection so strong that he couldn’t ever let her go…
Meestal als een boek van Abbi Glines uit komt kan ik niet wachten tot ik hem kan gaan lezen.
Het verbaast mijzelf dan ook enorm dat ik er niet eerder in ben begonnen want hij is toch al 2,5 maand uit en al die tijd stond hij geduldig op mijn eReader te wachten.
Maar nu was de tijd rijp blijkbaar

Until Friday Night is een emotionele hedendaagse young adult, maar het was niet zo dat ik het hele boek met dichtgeknepen keel zat te lezen. Eigenlijk was er maar 1 moment waarop ik echt de tranen over de wangen had lopen, maar wat West mee moet maken, en Maggie meegemaakt heeft, is iets wat geen tiener op die leeftijd mee zou mogen maken.
En als gevolg van de enorm traumatische gebeurtenis leeft Maggie al twee jaar lang in stilte.

Ook al is het een young adult, ik genoot er net zo van als van Abbi’s new adult boeken maar ik heb toch een paar op/aanmerking over dit boek.
Maggie heeft al 2 jaar niet gesproken maar de pijn die ze ziet in de ogen van West doet haar besluiten haar stem voor hem te gebruiken. Dat kan ik begrijpen, maar wat ik niet begrijp is dat ze bijna meteen ook honderduit met hem praat. Na 2 jaar je stem weer gebruiken kan niet makkelijk zijn volgens mij en ik kan mij dan ook niet helemaal voorstellen dat er dan ineens een waterval aan woorden uit je mond komt.

Daarnaast vind ik het een beetje gezocht dat op dezelfde dag dat Maggie besluit weer te praten, ze het ene moment nog gelukkig is met West en het volgende moment het met hem uit maakt omdat hij te bezitterig en beschermend is.
Hallo…?? Dat was hij vanaf het moment dat hij je ontmoette al Maggie, beetje vreemd dat je dat vanaf het moment dat je aandacht krijgt van anderen omdat je weer praat ineens tegen staat.Het is niet zo dat ik het compleet oneens met haar ben, de relatie was op een niet zo gezonde manier gestart en je mag je afvragen of dat wel een goede basis is, of hij wel om de juiste redenen bij haar is, maar dat had ze zich ook wel eerder kunnen bedenken.

Afgezien van deze op en aanmerkingen heb ik me geen moment verveeld met dit boek en het volgende deel, Under the Lights, klinkt ook weer veelbelovend.