Relentless by Karen Lynch
Serie: Relentless #1
Genre: Fantasy, Paranormal, Young Adult
Gepubliceerd: december 2013
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
Sara Grey’s world shattered ten years ago when her father was brutally murdered. Now at seventeen, she is still haunted by memories of that day and driven by the need to understand why it happened. She lives a life full of secrets and her family and friends have no idea of the supernatural world she is immersed in or of Sara’s own very powerful gift.
In her quest for answers about her father’s death, Sara takes risks that expose her and her friends to danger and puts herself into the sights of a sadistic vampire. On the same fateful night she meets Nikolas, a warrior who turns Sara’s world upside down and is determined to protect her even if it’s the last thing she wants.
Sara’s life starts to spin out of control as she is hunted by an obsessed vampire, learns that her friends have secrets of their own and reels from the truth about her own ancestry. Sara has always been fiercely independent but in order to survive now she must open herself to others, to reveal her deepest secrets. And she must learn to trust the one person capable of breaking down the walls around her.

Als je lange tijd uit kijkt naar een boek/serie dan heb je er toch een bepaalde verwachting van gecreëerd.
Elke keer als je de cover(s) ziet, de blurb(s) leest en hoopt dat de dag dat het laatste deel uit komt snel daar is, stijgt je verwachting. Dat is niet eens een bewuste keuze, dat gebeurt gewoon omdat je er al zo lang naar uitkijkt.
Het is dan best een beetje teleurstellend als het dan niet gelijk zo geweldig is als je voor ogen had.

In het begin was ik echt teleurgesteld ja, voelde me zelfs een beetje beet genomen.
En ik kan er niet eens de vinger op leggen wat nou precies zo teleurstellend was, het waren gewoon een aantal dingen bij elkaar.
De schrijfstijl bijvoorbeeld; niet super slecht maar soms verwarrend en met meer foutjes dan naar mijn mening toegestaan is. Een hoofdpersoon waar ik niet gelijk fan van was en ook niet van de setting. Allebei niet slecht hoor, maar het was het net niet.

Toch groeide het verhaal met elke nieuwe bladzijde langzaam naar een niveau dat zeker goed genoeg was om uit te lezen en het laatste gedeelte was zelfs meer dan goed.
Het was een spannend en mysterieus plot, maar wat het vooral erg leuk en intrigerend maakte is dat bijna alle bovennatuurlijke wezens die je je maar kan bedenken in dit boek voorkomen; vampiers, weerwolven, fae, trollen, magiërs. Een ongelofelijk bonte verzameling die regelmatig voor verrassingen zorgden en bijdroegen aan een ontzettend origineel verhaal.

Wat dit boek niet heeft is een romance. En dat heb ik echt gemist.
Ik weet voor bijna 100% zeker dat die er in het volgende boek wel aan zit te komen en ook wel met wie, maar behalve enorm beschermend gedrag van één van de mannelijke personages waren er totaal geen romantische interacties.
Relentless had het ook niet echt nodig hoor want er gebeurden genoeg andere dingen, maar het geeft wat mij betreft altijd net even dat beetje extra aan een boek.
Maar daarentegen waardeer ik het wel weer enorm dat Sara geen kinderachtige crushes, gedachtes of gevoelens had. Haar aandacht was alleen maar gefocust op het welzijn van haar oom, haar vrienden en het uit de handen blijven van een gevaarlijke vampier.

Want dat is waar deze serie om draait; vampiers en de vampier hunters (Mohiri).
Het was leuk om nu eens over een heel ander soort vampier hunters te lezen want de wereld van de Mohiri en wat hun Mohiri maakt is intrigerend en origineel.

Ook al was het in het begin niet wat ik verwacht, gehoopt of graag gezien had, de auteur heeft er langzaam maar zeker een goed en solide verhaal van weten te maken dat ik met plezier heb gelezen.