Hunt by Rachel Vincent
Serie: Wildcats #0.5
Genre: New Adult, Paranormal
Gepubliceerd: oktober 2014
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
It’s been more than four years since Abby Wade survived capture and torture by a quartet of rogue shifters. Back then she was a scared kid, just trying to survive.

Now Abby is all grown up, and if she’s learned anything from training with Faythe Sanders, the world’s first female Alpha, it’s that she can take care of herself—and anyone else who comes along. So when her college roommate is abducted from a campsite deep in the Appalachian woods, Abby knows exactly how to get her back…

The rules of the hunt are simple. Kill or be killed.

Abby Wade is not ready to die.
Deze novella is het tussenboek tussen de series Shifters en Wildcats, en hierin kunnen we lezen over het leven van Abby Ward.
Abby hebben we leren kennen in Shifters en ook al moet ik bekennen dat het me niet meer heel duidelijk voor de geest ligt wat ze meegemaakt heeft, ik weet nog wel dat het gruwelijk was.

We vallen gelijk met onze neus in de boter want de spanning neemt meteen vanaf het begin een vogelvlucht, en we merken al snel dat Abby is opgeklommen van een jong, timide meisje naar een sterke, jonge vrouw die haar mannetje staat.

De camping-trip die ze maakt met vrienden pakt niet helemaal uit zoals ze gedacht had want ze worden overvallen en Abby’s kamergenote wordt gekidnapt. Vanaf dat moment zet Abby alles op alles om haar te redden.

Dit is een hele korte, maar super spannende introductie voor de nieuwe serie en hieronder kun je lezen wat ik van het 1e deel vond.

Divider


Spoiler alert: Lees onderstaande recensie niet als je Shifters nog wilt lezen!!!


Lion's Share by Rachel Vincent
Serie: Wildcats #1
Genre: New Adult, Paranormal
Gepubliceerd: februari 2015
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
Abby Wade has a dangerous secret.

Two months ago, she disobeyed an order, but instead of kicking her out of the Pride, Jace offered her a job. Since then, she’s been battling a completely inappropriate crush on the young, hot Alpha. But when accepting his job offer seems like the only way to keep her skeletons safely in their closet, Abby doesn’t hesitate.

Jace Hammond has a big problem.

A rogue is slaughtering humans in his territory, and he must eliminate the threat before the entire shifter species is exposed. There could not be a worse time for Abby to accept a job he only offered as a boost to her confidence. Abby is smart, beautiful, and resilient—more than enough to distract any man from the mission. Unfortunately, she may just be the worst enforcer ever to hold the title.
As they hunt the killer, Abby’s secret becomes a threat to Jace’s authority and to her own life. But the real danger is the grip she has on his twice-shy heart.
Shifters is één van mijn favoriete series.
Het is een serie waar ik nog regelmatig met heel veel plezier aan terug denk en toen ik hoorde van deze spinoff sprong ik een gat in de lucht!
Maar omdat ik zo genoten had van die serie (ik heb ze destijds achter elkaar verslonden) wilde ik ook nu wachten tot alle boeken verschenen zouden zijn want ik wist gewoon dat wachten tussendoor mij veel te lang zou duren.
Maar wat schertste mijn verbazing??

Note from Rachel Vincent:
While the Wildcats books are set in the original Shifters world and involve many characters you already know, this spinoff series will be romance, rather than urban fantasy.
What’s the same: The world and its rules. The action. The political landscape. My “voice” as a writer.
What’s different: Each book will follow a different couple, and each story will be told from both points of view. Up first? Jace and Abby.

Oh…..oké, daar had ik niet op gerekend en ik wist niet zo goed wat ik daar van moest vinden omdat ik mij helemaal ingesteld had op een serie van 4 tot 6 boeken.
Maar nadat ik het een tijdje op mij had laten inwerken besloot ik dat het een goede wending is want nu kon ik hem tenminste gelijk gaan lezen.

En het was heerlijk om weer in de wereld van de Werecat shifters te duiken, ook al had ik in het begin grote moeite met het politieke aspect. Vooral in het eerste hoofdstuk van Jace was ik op dat gebied even helemaal de weg kwijt.

Maar ook Abby bracht mij in verwarring
Ze verbergt iets en ook aan ons wordt niet verteld wat ze verbergt. Ze strooit hier en daar wel met hints maar we verkeren net als iedereen om haar heen in het duister en daar kan ik slecht tegen.
Het is wel duidelijk dat het iets te maken heeft met de moorden op mensen door een stray Werecat maar verder blijft het een raadsel.

Dit boek speelt zich 3 jaar na het einde van Shifters af en het was leuk om een aantal bekende personages weer terug te zien. En ik ben natuurlijk blij dat ik eindelijk de kans kreeg om Jace zijn verhaal te lezen.
Hij was mijn favoriete mannelijke personage in Shifters maar het mocht helaas niet voor hem aflopen zoals ik het graag had gezien.
In dit boek krijgt hij zijn 2e kans en die gun ik hem van harte want hij heeft er enorm veel verdriet van gehad dat de liefde van zijn leven van iemand anders houd!

De schrijfster verteld ons in de quote hierboven dat het geen Urban Fantasy is maar meer richting een romance gaat en dat is waarschijnlijk de reden waarom Lion’s Share het in mijn ogen niet haalde bij Shifters.
Ik houd van een romance en vond hem zeker wel leuk, maar ik had gehoopt dat hij wat spanning en originaliteit betreft iets meer in de richting van Shifters zou gaan.
Ik kan mij nog herinneren dat ik enorm onder de indruk was van die serie; de wereldopbouw, de originaliteit, de sterke personages, de spanning, de romance die er zeker in zat maar niet het belangrijkste was……het had gewoon alles mee.

En misschien komt het wel omdat alles in 1 boek gepropt is.
Het is me al vaker opgevallen dat een bovennatuurlijke stand-alone het meestal net niet is. Het is te gehaast, de bovennatuurlijke wereld komt niet goed tot zijn recht en als er dan ook nog een romance in verwerkt is wordt de nadruk toch meestal daar op gelegd.

Ook al haalde dit boek niet in mij naar boven waarop ik gehoopt had, het was geweldig om terug te gaan naar de wereld van de Werecats en vooral om in Jace zijn hoofd te mogen kruipen!