This Is One Moment by Mila Gray
Serie: Come Back to Me #2
Genre: Hedendaags, New Adult
Gepubliceerd: september 2015
Waardering: ★★★☆☆
Add to Goodreads
Didi Monroe’s waited her whole life for the type of romance you see in the movies, so when Hollywood heartthrob Zac Ridgemont sweeps her off her feet, Didi believes she might finally have met the one. While Zac’s away filming for the summer, Didi begins her internship at a military hospital in California. There, she meets wounded Marine Noel Walker. Frustrated on the outside and broken on the inside, Walker’s a pain-in-the-ass patient who refuses all help. Yet Didi can’t help but be drawn to him, and though he’s strictly out of bounds it soon becomes impossible to ignore the sparks flying between them. As the attraction simmers into dangerous territory, Didi finds herself falling hard for a man she knows is going to break her heart. Because Walker doesn’t believe in love or happy ever afters. So what possible future can there be? Then tragedy hits, shattering both their worlds, and Didi is forced to choose between fighting for love or merely falling for the illusion of it.
Mmmm…..nu ik weer meer bovennatuurlijke boeken lees merk ik weer hoeveel meer moeite ik heb met het schrijven van een recensie voor een hedendaags boek. In een recensie over een bovennatuurlijk boek kun je vaak veel verder uitweiden want er spelen zoveel meer dingen mee dan alleen maar een relatie tussen twee mensen.

Nou is het niet zo dat het in dit boek alleen maar om de relatie tussen Didi en Walker draaide want This Is One Moment heeft een bijzondere setting; het speelt zich vrijwel geheel af in een revalidatie centrum voor gewonde soldaten en wat die hebben meegemaakt, en ook nu nog moeten doorstaan, is gruwelijk, maar het focust zich toch grotendeels op de relatie.

Didi loopt stage in het centrum en is overweldigd door wat er op haar af komt maar ook vastbesloten te helpen waar ze maar kan.
Ze ontmoet op haar eerste dag Walker, een gewonde soldaat die door de anderen Grumpy wordt genoemd, en het is een alles behalve positieve ontmoeting. Maar op de één of andere manier blijft ze terug komen want iets in hem fascineert haar.

Door de blurb had ik een hele andere voorstelling van de inhoud van dit boek dan wat ik kreeg want die doet ons geloven dat Didi een relatie heeft met Zac en dat we terecht komen in een love triangle. Dat is helemaal niet waar en eerlijk gezegd vond ik de zogenoemde relatie met Zac eerder verhaal vulling dan aanvulling op het verhaal.

Dit boek viel me dan ook erg tegen en dat is niet omdat het geen love triangle heeft (nou… een heel klein beetje misschien want soms vind ik dat best wel leuk ).
De setting maakte dit boek interessant en vooral ontzettend emotioneel. We krijgen een ietwat dieper en duidelijker beeld van de mannen die in het centrum verblijven, en hun verhalen en worsteling met wat ze hebben meegemaakt hield dit boek op de been. De opbloeiende relatie tussen Didi en Walker, de rode draad van dit boek, voelde ik daarentegen helemaal niet.
Gezien de omstandigheden waarin Walker verkeert ging het in mijn ogen allemaal te gemakkelijk, maar ook te snel. Wat mij betreft was het ongeloofwaardig.


KORT SAMENGEVAT:

This Is One Moment is een boek dat de verschillende trauma’s belicht die de bewoners van een revalidatie centrum voor gewonde soldaten kunnen hebben en dat maakte dit boek vooral emotioneel beladen.
Wat de romantiek betreft blijft het enorm achter. In mijn ogen was de relatie van Didi en Walker ongeloofwaardig; de fase er naar toe maar ook daarna. Erg jammer want ik heb lang uitgekeken naar dit boek; ik had er veel meer van verwacht.