Crest by Emma Raveling
Serie: Ondine Quartet #3
Genre: Paranormal, Young Adult
Gepubliceerd: a
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
Illusion. Power. Identity.

Tensions are reaching a fever pitch everywhere Kendra Irisavie turns. Darkness settles over elementals as a new threat stirs suspicions of a betrayal from within. Details of recent events spread through Haverleau, prompting doubts over Irisavie leadership. The mysterious Selkie Kingdom finally opens its doors, but the gesture only fans the flames of division. And despite the perils involved, Kendra finds it difficult to ignore the demands of her heart.

As the body count rises, pressure also grows to shift the tides of war. The sondaleur is on the hunt, but tracking the Aquidae leader is the greatest challenge she’s ever faced. With the Shadow playing a deadly game of obsession and horror, Kendra’s best chance to win is to unravel a tangled web of deception spanning back to the origins of the elemental world.
Nothing is what it seems and the closer she gets to the truth, the more dangerous her pursuit for answers becomes. When the unthinkable happens, Kendra must decide if survival is worth the sacrifice.

Conflicting loyalties, fierce passions, and irrevocable choices ignite in the electrifying third installment of the Ondine Quartet.
Crest is alweer het derde deel van de Ondine Quartet serie en met elk boek stijgt mijn waardering een beetje. Hoe verder ik kom in het verhaal, hoe leuker ik de wereld van de Selkies begin te vinden.
Maar het is wel een harde wereld met een heleboel regels en gebruiken, en vooral de regels voor relaties zijn interessant te noemen.

Sommige takken binnen de Selkie gemeenschap kunnen bv geen romantische binding aangaan. Zo kunnen Ondines bijvoorbeeld niet met een Selkie binden en moeten ze voor hun 23ste een mate hebben gevonden.
Lukt dat niet of houden ze zich er niet aan dan zijn de gevolgen in beide gevallen op zijn zachtst gezegd niet leuk.
We maken die gevolgen van dichtbij mee en laat me je vertellen dat het ontzettend triest, maar ook frustrerend is. Ik vroeg mij werkelijk af of een binding, ook al is die niet uit liefde, niet beter is dan het uitzichtloze bestaan wat je te wachten staat.

Met elke bladzijde die je omslaat wordt de spanning groter en groter en het mysterie ongrijpbaarder. Het heeft ontzettend veel lagen en het brengt zo veel vragen naar boven, het is geen wonder dat de vijand Kendra en haar groep steeds een stapje voor blijft want ze hebben het mysterie nog lang niet ontrafelt.
En de stappen die die vijand neemt om hun dwars te zitten, en de gevolgen ervan, zijn vaak schokkend en emotioneel.

Tussen al die spanning, mysterie en pijnlijke verliezen is er ook nog plaats voor de steeds verder opbloeiende romance tussen Kendra en Tristan ook al gaat dat heel langzaam.
Kendra ziet steeds duidelijker dat Tristan veel meer voor haar betekent dan een vluchtige verliefdheid, maar de realisatie ervan brengt weer heel andere problemen met zich mee, problemen die ze zich niet kan veroorloven en waardoor ze elkaar aantrekken maar ook telkens weer afstoten.

Het is één van de dingen die ik erg goed vind van deze serie. Je voelt de sexuele spanning elke keer als ze elkaar zien of met elkaar praten, maar het is ondergeschikt aan het verhaal. Ze weten wat er op het spel staat en wat belangrijk is en zien elkaar daardoor soms langere periodes helemaal niet.

Aan het einde van Crest komt Kendra eindelijk achter de identiteit van de Shadow, de vijand, maar wij…..zullen dat pas te weten komen in het volgende en laatste boek Breaker.