King Cave by Scarlett Dawn
Serie: Forever Evermore #2
Genre: Fantasy, New Adult, Paranormal
Gepubliceerd: januari 2014
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
The revolution is here, but the most dangerous attack may come from within...

The safe, comfortable world of Lily Ruckler and her fellow Mystical Kings and Queens is rocked to the core by the attacks at King Hall. Not only does Lily have to kill the Commoners attacking her people, she also has to assume the mantle of leadership, and bring the surviving Mysticals to King Cave.

It should have been too much, but she is not alone. Ezra becomes her rock, her best friend, the one person who understands. As Pearl and Jack struggle with inconsolable loss, Ezra and Lily work to keep the Mys community safe in their new home, and plan a deadly retaliation.

Their friendship saves them both...but it also draws attention. Whispers. Judgment. It's not normal for Shifters and Vampires to be friends, and when a horrifying truth is revealed, their relationship morphs from unusual to unspeakable. Lily is good at keeping secrets that could get her killed. Is she willing to risk Ezra's life as well?
Net als King Hall is King Cave een spannend en intrigerend boek zonder al te veel verwarring; de schrijfstijl is een stuk duidelijker geworden maar nog niet helemaal zoals ik het graag zou willen zien.
Er gebeuren een hoop mysterieuze, spannende en hilarische dingen en de aankomst van de nieuwe en soms angstaanjagende Elders die de groep komen versterken maakt het extra spannend.

King Cave gaat op exact hetzelfde punt verder als waar we gestopt zijn met King Hall.
We zitten middenin de strijd tussen de Com’s (Commoners=humans) en de Mys (Mysticals) en het is bloederig, pijnlijk en emotioneel.
De 4 prodigies krijgen de opdracht te vluchten met de overlevenden en het wordt een zware, lange en bijzondere tocht voor ze aankomen in King Cave.
Als ze daar eindelijk zijn moeten Jack en Pearl hun verlies en verdriet onder ogen zien en worden de vier voorbereid op de op handen zijne oorlog met de Com’s en ontdekken ze wie er achter de aanslagen op de Mys zit en ook wie de verrader is.

Maar de rode draad is toch wel de opbloeiende relatie tussen Ezra en Lily.
Mijn inschatting wat betreft Ezra zijn gevoelens was juist, maar Lily dacht nog heel lang dat ze alleen maar vriendschap voor Ezra koesterde.
En dat is niet zo’n wonder want ze weet niet anders dan dat gevoelens via een magische bonding, de bonding tussen 2 mate’s, tot stand komt.
Wanneer ze dan toch haar gevoelens onder ogen ziet weet ze niet wat te doen en er volgt een week vol strijd tussen haar en Ezra, de gevolgen ervan soms hilarisch, maar als ze er dan eindelijk aan toe geven… oh my, dan is het één bonk sexiness en… hot, hot, hot, net als de battle voor dominantie want het zijn allebei sterke persoonlijkheden.

Ook al juich ik zo’n ontwikkeling altijd toe en kan ik vaak niet wachten tot de hoofdpersonen elkaar eindelijk hebben ‘gevonden’, als het gebeurt is valt er toch een groot deel van de romantische spanning weg en daar baal ik dan wel weer van.
Maar daar is in dit boek geen sprake van want er zijn enorm veel plot twists die hun relatie niet alleen onder druk zetten en opbreken maar zelfs nog onmogelijker dreigen te maken dan de situatie nu al is.
En tussen dat alles door moet Lily haar geheim zien te verbergen voor al die nieuwe en nieuwsgierige Elders, moeten ze een oorlog voorbereiden en zijn er hilarische confrontaties wanneer ze ongewild hun sexuele relatie flaneren voor een groep Kings en Elders omdat ze hun handen niet van elkaar af kunnen houden.
Wat dat aangaat heeft dit boek veel meer sexy times dan deel 1 en ik kan alleen maar zeggen dat ik daar niks op aan te merken heb.
En ook de 4 kings laten weer hun droge humor zien en sommigen hebben zelfs een menselijke kant.

Ook al draait dit boek voor het grootste gedeelte om de relatie van Lily en Ezra, het is absoluut niet vervelend want tussendoor zit het vol onverwachte wendingen en lachwekkende fragmenten.
Wat ik wel heel erg jammer vind is dat we Jack en Pearl maar heel weinig zien in dit boek, ze vormden met zijn vieren juist zo’n geweldige en dynamische groep.

Het einde is een cliffhanger, maar ik weet niet zo goed wat ik van de laatste ontwikkeling binnen die enorme cliffhanger moet denken. Vooral niet omdat het een ontwikkeling is die al eerder plaats gevonden heeft en die ik vaak verafschuw omdat het een zo gemakkelijke plot twist is.
Toch had ik er de eerste keer geen moeite mee omdat de setting in dit bovennatuurlijke verhaal natuurlijk heel anders is dan in een hedendaagse en door de afloop en de gevolgen die gebeurtenis. Het was een hele spannende ontwikkeling, één die verstrekkende gevolgen had.
Maar nu ben ik er niet zo zeker van wat ik ervan moet denken en of het wel nodig geweest was om dit aan het verhaal toe te voegen.
We zullen het zien.

King Cave was bijna twee keer zo lang als King Hall en ik heb mij geen minuut verveeld of geërgerd. Van het begin tot het eind heeft Scarlett Dawn mij laten genieten van dit werkelijk fenomenale boek. En hij had wat mij betreft nog best wat langer mogen zijn.
Gelukkig kan ik nog 1x genieten van de Mystical Kings en Queens in het laatste deel van hun verhaal, King Tomb.