Rain by Shaun Harbinger
Serie: Undead Rain #1
Genre: Horror, New Adult
Gepubliceerd: maart 2014
Waardering: ★★★.5
Add to Goodreads
The dead rise... A doctor returning from the mountains of India unknowingly brings a deadly virus to the western world. The nightmare begins. Society crumbles... Alex Harley is hiking with three friends when all media channels shut down to be replaced with the Emergency Broadcast. Civilians are warned to stay in their homes. Isolated and afraid, the four friends begin a fight for survival. The end of the world is here... The military sets up Survivor Camps to separate the infected from the uninfected. As a U.N. rescue mission is put into operation to save survivors from the clutches of the zombies, Alex and his friends must deal with the undead and power-crazed soldiers. But while they fight to survive, the authorities consider drastic measures to rid the world of monsters...
Mijn aandacht werd getrokken door de mooie cover, het woord zombie Knipogende emoticon , en de blurb trok me verder over de streep.

We starten het verhaal tijdens de hike van Alex en zijn vrienden en het wordt al snel duidelijk dat hiken niks is voor Alex. Hij zit liever met een potje bier op de bank één van zijn favoriete games te spelen en de enige reden waarom hij is meegegaan is de mooie Lucy, de vriendin van Mike’s vriendin Elena.

Zijn voorliefde voor computer games, waaronder zombie games, is de reden dat zijn vriend hem niet gelooft wanneer hij een zombie tegen het lijf is gelopen.
Hij denkt dat Alex zich in zijn hoofd nog in één van zijn games bevind. Maar het wordt al snel duidelijk dat er iets niet klopt en ze maken een plan om uit te zoeken wat er aan de hand is en vooral om te overleven.

Onderweg naar hun geplande bestemming lopen ze tegen een hoop problemen aan en het verhaal heeft wendingen die je helemaal niet aan ziet komen.
Mijn mond viel af en toe open van verbijstering.

Toch maakte dit boek bij mij niet de gevoelens los die andere zombie novels bij mij los hebben weten te maken.
Het was spannend, dat wel, maar ik miste de gruwelen en de goor die mij juist fan hebben gemaakt van dit genre.

Terug kijkend terwijl ik deze recensie schrijf bedenk ik mij wel ineens dat er eigenlijk best veel gebeurt is in deze redelijk korte novella, maar dat geeft me nog steeds niet het gevoel dat ik een geweldig boek heb gelezen.
De personage Alex had enige diepte, we kregen zijn pov en daardoor leerden wij zijn gevoelens en gedachten en wisten we wat hij voor de apocalyps deed, maar van Mike, Lucy en Elena krijgen we ontzettend weinig informatie en ik kon voor hun personages dan ook weinig gevoel opbrengen.

Wat ik wel leuk vind is dat het zich afspeelt in Engeland, maar ik had er wel weer moeite mee om me in die omgeving te verplaatsen.
Dat lag niet zozeer aan de auteur maar aan mijzelf; ik heb alleen nog maar zombie boeken gelezen die zich in Amerika afspelen en dan is het voor mij blijkbaar toch moeilijk om om te schakelen.

Na de onthulling aan het einde ben ik best wel nieuwsgierig geworden naar het vervolg, maar toch twijfel ik of ik die ga lezen.
Het had gewoon net niet wat ik zoek in een zombie boek.