Darkness of Light by Stacey Marie Brown
Serie: Darkness #1
Genre: Fantasy, New Adult
Gepubliceerd: februari 2013
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Freak. Witch. Crazy. Schizo.

Ember Brycin has been called them all. She’s always known she’s different. No one has ever called her normal, even under the best circumstances. Bizarre and inexplicable things continually happen to her, and having two different colored eyes, strange hair, and an unusual tattoo only contributes to the gossip about her.

When the latest school explosion lands her in a facility for troubled teens, she meets Eli Dragen, who’s hot as hell and darkly mysterious. Their connection is full of passion, danger, and secrets. Secrets that will not only change her life, but what and who she is—leading her down a path she never imagined possible.

Between Light and Dark, Ember finds a world where truth and knowledge are power and no one can be trusted. But her survival depends on finding out the truth about herself. In her pursuit, she is forced between love and destiny and good and evil, even when the differences between them aren’t always clear. At worst, she will incite a war that could destroy both worlds. At best, she will not only lose her heart but her life and everyone she loves. Once the truth is out, however, there will be no going back. And she’ll definitely wish she could.
Wanneer ik aan een nieuwe serie begin wil ik graag weten wat me te wachten staat. Vooral als het gaat om een bovennatuurlijk boek.
Vaak kun je het wel uit de blurb al halen, maar in dit geval had ik geen enkel idee of het zou gaan over vampiers, weerwolven, witches, demons . . . . .
En ik kreeg ook niet snel opheldering daarover. Dat maakt me normaal gesproken een beetje onrustig, het niet weten wat.
Ik had natuurlijk op GoodReads kunnen spieken, maar ik had er dit keer raar genoeg helemaal geen moeite mee

‘Tuurlijk wilde ik graag weten wat Ember is en wat ze allemaal kan, maar voor Ember was dat ook een groot vraagteken en het was dusdanig spannend en mysterieus dat ik niet eens tijd had om daar onrustig over te worden. Ik moest samen met Ember alles ontdekken en dat schepte een band.
Tel daar bij op de sexy, arrogante en geheimzinnige bad boy Eli en de vreemde dromen over de mooie, sexy en beschermende Torin en ik was verloren.

Dat wil niet zeggen dat dit boek mij gelijk te pakken had.
Nee, ik heb echt even tijd nodig gehad om er in te komen en om Ember te leren kennen.
Ze is een sterke, onafhankelijke meid met een bijzonder uitgesproken uiterlijk en gaven die naar boven komen als ze boos wordt.
Ze weet al jaren dat ze anders is dan anderen maar heeft daar, afgezien van een periode van therapie en medicijnen, nooit al te veel aandacht en tijd aan verspild. Ook haar klas en schoolgenoten krijgen weinig respons op hun vijandige en kortzichtige gedrag en dat maakt ze nerveus en nog vijandiger.
Ze is gewoon een koele kikker die zich weinig tot niets aantrekt van wat anderen van haar denken en daar heb ik enorm veel respect voor.

Wat me wel een beetje van haar tegen viel is haar reactie op Eli.
O, het is zeker geen insta love, eerder een insta hate met een onderliggende, sluimerende aantrekkingskracht. Maar ze is wat mij betreft toch te snel ‘om’ en teveel met haar gevoelens voor hem bezig. Het voert niet de boventoon in het verhaal hoor, zeker niet, maar ik had liever gezien dat ze zich tegenover hem wat afstandelijker en minder kwetsbaar had opgesteld.

Het romantische gedeelte van Darkness of Light is vooral gefocust op Eli en Ember en ook al ben ik een liefhebster van bad boys, Torin is degene waarvan ik het volgende boek graag meer wil zien. En niet alleen om zijn leren broek  Knipogende emoticon

Ik kende deze schrijfster nog niet, maar ze heeft een fijne, vlotte schrijfstijl en daar houd ik van.
En ik was blij verrast toen ik aan het einde eindelijk wist over wat voor bovennatuurlijke wereld deze serie gaat!
Eén van mijn favoriete werelden!

Het laatste deel van deze serie is al uitgegeven en ik ga ze natuurlijk achter elkaar lezen maar ik zal de recensies per deel met tussenpozen plaatsen.