Titel: The Truth is Contagious
Schrijfster: Emily Goodwin
Serie: The Contagium #4
Genre: New Adult, Horror
Gepubliceerd: oktober 2015
Taal: Engels
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
A mysterious virus has infected most of the world’s population. This sickness transforms the living into violent “crazies” and eventually into the flesh-eating undead.

Orissa and Hayden have survived in this new harrowing world. They have watched heroes fall, lost friends, and waged war—both against the living and the dead. Now a new revelation will shake everything they have built and everything they believe…

After learning the shattering truth about the virus, Orissa and her friends discover a new enemy, more deceitful and more powerful than anyone or anything they have faced before.

And this time it’s up to Orissa and Hayden to destroy the evil at its source and keep the lie from spreading. The truth is their mission and the truth is contagious.

Wat heb ik genoten van deze serie, ik kan mij niet meer voorstellen dat er een tijd was dat ik er niet aan moest denken om een zombie novel te lezen.
De non stop spanning, de gruwelijke bloederige en slijmerige battles met de zombies, de mensen die door deze apocalyps helemaal doorgeslagen zijn en nog gevaarlijker zijn dan de zombies en de super gevaarlijke missies op zoek naar medicijnen, voedsel en overlevenden, droegen allemaal bij aan een geweldig goed verhaal.
En niet te vergeten de romantiek die zeker wel aanwezig is en af en toe zorgde voor hartkloppingen van een hele andere aard, maar absoluut niet het belangrijkste is.
Dat maakt een boek voor mij een goed boek.

Begrijp me niet verkeerd, ik houd enorm van romantische boeken, ik schuw een love triangle niet en af en toe lees ik graag een boek dat van het begin tot het einde alleen over de liefde tussen twee mensen gaat, maar in een serie als deze is het verhaal alleen maar sterker als het wel aanwezig is en je de sexuele spanning en romantiek voelt maar het niet het verhaal overneemt. De gestolen momenten tussen de gevaarlijke missies maken het juist intenser.

Orissa, Hayden en hun groep overlevenden strijden dag in dag uit om het leven dragelijker te maken en te overleven en het wordt met de dag moeilijker, de zombies lijken te evolueren en met de dag slimmer te worden.
Er komt een moment waarop zelfs de stoere, bitchy Orissa breekt en dat was enorm emotioneel. Ze heeft al veel vrienden en naasten verloren maar dit was de druppel, haar breekpunt, en het was hartverscheurend.

Ze weten nu ook wat het virus veroorzaakt heeft en ze rusten niet voor ze de boosdoeners geconfronteerd hebben, maar voor ze zover zijn moeten ze nog heel wat zombies en andere tegenslagen het hoofd bieden.

Eerlijk gezegd vond ik dat het minpunt van dit boek; de confrontatie met de veroorzaker van deze apocalyps.
De aanloop er naar toe was vol spanning en sensatie maar het moment dat het zover was was in een mum van tijd voorbij zonder al te veel problemen.
Het einde heeft me zeker tevreden gesteld, maar het had wat spannender mogen zijn.
En de epiloog was leuk maar had zich van mij in het heden af mogen spelen en niet over een paar jaar, persoonlijk vind ik dat altijd wat minder leuk.

Ik heb zo intens meegeleefd met de hoofdpersonen van deze serie dat ik zeker weten nog vaak aan ze terug zal denken.

Leuk weetje:
Met het eerste deel van deze serie heeft Emily Goodwin de Contagious Reads Horror Con
van 2014 gewonnen en was eveneens erkend als boek met de beste zombies, kick ass heldin en team/koppel.
Ik had nog nooit van deze wedstrijd gehoord, maar dit jaar vind hij weer plaats en ik ga het zeker in de gaten houden!