The Warrior by Victoria Scott
Serie: Dante Walker #3
Genre: Young Adult, Fantasy
Gepubliceerd: mei 2014
Waardering: ★★★☆☆
Add to Goodreads
War between heaven and hell is coming, but Dante Walker makes it look damn good.>br />
Dante’s girlfriend, Charlie, is fated to save the world. And Aspen, the girl who feels like a sister, is an ordained soldier. In order to help both fulfill their destiny and win the war, Dante must complete liberator training at the Hive, rescue Aspen from hell, and uncover a message hidden on an ancient scroll.

Dante is built for battle, but even he can’t handle the nightmares where spiders crawl from Aspen’s eyes, or the look on Charlie’s face that foretells of devastation. To make matters worse, the enemy seizes every opportunity to break inside the Hive and cripple the liberators. But the day of reckoning is fast approaching, and to stand victorious, Dante will have to embrace something inside himself he never has before—faith.
Toen ik aan dit laatste boek in de serie begon was hij al een jaar uit.
Ik kan mij nog herinneren dat ik in de recensie van The liberator schreef dat ik uit keek naar dit derde en laatste deel maar tot mijn schaamte moet ik bekennen dat hij daarna volledig uit mijn geheugen verdwenen is.
Een vervolg van een serie zet ik bijna nooit op mijn TBR lijstje want dat onthoud ik wel denk ik altijd, goede leer voor de volgende keer dus . Ik was nogal gecharmeerd van Dante Walker in The Collector. Hij was verfrissend door zijn slechtheid, bad boy attitude en zijn arrogantie. En om zijn ongepaste taalgebruik moest ik regelmatig lachen.
Zijn persoonlijkheid is niet echt veranderd, ook al hoort hij nu bij de goede kant. Hij is nog steeds de arrogante bad boy, maar ik was niet meer zo onder de indruk van hem als in het begin. Hij kreeg me af en toe nog wel aan het lachen, bijvoorbeeld om de quotes hieronder. . .
She likes it when I braid and unbraid her hair, even though my version of this braiding business is twisting two big chunks around each other and trying to pretend I’m still a man.
I was the reason she sinned.
I was different then. Dare I say I was a douchebag?
I dare not.
I’ve always been awesome.
Even if I was a self-centered dick, I was an awesome self-centered dick.
. . . maar de meeste tijd las ik zonder een krimp te geven over zijn humor heen.
Ik vond het teveel van het goede, net als in het 2e boek; het had wat minder gekund naar mijn smaak.
Misschien komt het ook door de vele woorden maar weinig daden. De actie was ver te zoeken.
Er gebeurde af en toe wel wat maar dat deed mijn bloed niet sneller stromen.

En net als in het vorige boek vond ik de rol van Charlie maar matig. Alhoewel alles om haar draait, zij is degene die de mensheid kan redden van de demonen, was ze maar een schim in het verhaal.

Pas in het laatste stuk krijgen we actie, horror, pijn en verdriet maar dat kan de rest van het boek in mijn ogen niet meer goed maken.

Dante Walker stormde binnen als een inferno maar waaide uit als een kaarsje Bedroefde emoticon