A Court of Thorns and Roses by Sarah J. Maas
Serie: A Court of Thorns and Roses #1
Genre: New Adult, Fantasy
Gepubliceerd: mei 2015
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
When nineteen-year-old huntress Feyre kills a wolf in the woods, a beast-like creature arrives to demand retribution for it. Dragged to a treacherous magical land she only knows about from legends, Feyre discovers that her captor is not an animal, but Tamlin—one of the lethal, immortal faeries who once ruled their world.

As she dwells on his estate, her feelings for Tamlin transform from icy hostility into a fiery passion that burns through every lie and warning she's been told about the beautiful, dangerous world of the Fae. But an ancient, wicked shadow grows over the faerie lands, and Feyre must find a way to stop it . . . or doom Tamlin—and his world—forever.

Perfect for fans of Kristin Cashore and George R. R. Martin, this first book in a sexy and action-packed new series is impossible to put down!
Wow wat een geweldig boek is dit!

G E – W E L – D I G !

Sarah J. Maas heeft een magische en prachtige, zij het wrede, wereld geschetst met aan de ene kant de mensen die in soberheid en armoede leven en aan de andere kant de mooie maar gevaarlijke wereld van de faeries. Toen ik las dat het een hervertelling is twijfelde ik of ik hem wel moest gaan lezen want daar houd ik niet zo van. Maar ik kan iedereen die daar ook niet van houd met een gerust hart dit boek aanraden want zij is een Beauty en hij een Beast maar daar houd de vergelijking wat mij betreft mee op.
En wie kan faeries weerstaan?? Ik niet! In het begin was ik nog wel even bang dat ik hem niet leuk zou vinden door het toch ietwat bloemrijke taalgebruik, maar ik werd geïntrigeerd door Feyre, de angst voor de faeries en het Faerie Folk; ik werd steeds nieuwsgieriger naar ze.

En al snel bevond ik mij midden in de sobere, armoedige wereld van Feyre waarin ze dag in dag uit in de vrieskou moet jagen om haar familie te kunnen onderhouden. Een familie die haar zorg en aandacht in mijn ogen helemaal niet verdiend; een vader die zich wentelt in zelfmedelijden en twee zussen die zichzelf te goed vinden om ook de handen uit de mouwen te steken.
Haar plichtsgevoel komt haar op een dag duur te staan wanneer ze een wolf dood die geen wolf blijkt te zijn en ze ontdekt tijdens haar gevangenschap bij de fae dat niet alles wat ze gehoord heeft, en wat haar verteld is, klopt.

Het laatste regeltje in de samenvatting is helemaal waar; het is een verhaal met actie maar het is ook zeker sexy. Er zijn een hoop zwijmel waardige momenten en Tamlin . . . ja hij is super sexy! Het is geen liefde op het eerste gezicht maar de smeulende aantrekkingskracht die je ondanks hun verschillen proeft is gewoon . . . heerlijk!

Feyre vond ik een geweldig personage. Ze heeft een groot plichtsbesef, een hart van goud, ze is sterk, heeft een goed stel hersenen en laat zich niet door die verraderlijke fae in de luren leggen.
De belangrijkste fae waarmee ze te maken krijgt zijn Tamlin, Lucien en Rhysand. Op Rhysand kon ik geen vat krijgen en zelfs aan het einde van het boek ben ik er nog niet achter of we hem kunnen vertrouwen of niet. Tamlin . . . hij zal alles doen voor Feyre. Hij gaf zelfs zijn eigen welzijn en het welzijn van zijn Court op voor haar, hij zit wel goed. En Lucien . . . ik wil meer over hem weten. Ik wil dat hij gelukkig wordt na alles wat hij heeft meegemaakt en ik hoop dat we dat mogen meemaken in een volgend deel van deze serie.

Na het lezen van dit boek begin ik heel erg te twijfelen aan mijn besluit om niet verder te gaan met de serie Throne of Glass. Toen hield ik ook niet zo van de schrijfstijl van Sarah J. Maas, maar ik heb me er dit keer vrij snel overheen gezet dus wie weet vind ik het nu wel leuk. Misschien moet ik het gewoon maar proberen.
Ik kijk in ieder geval uit naar het volgende deel in deze serie.