Serie: Shadow Reader #3
Genre: Adult, Feeën
Gepubliceerd: december 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Torn between two worlds.
Torn between two lives.

McKenzie Lewis’s ability to read the shadows has put her—and …those she loves—in harm’s way again and again. The violence must end, but will the cost of peace be more devastating than anyone ever imagined?

After ten years of turmoil, the life McKenzie has always longed for may finally be within her grasp. No one is swinging a sword at her head or asking her to track the fae, and she finally has a regular—albeit boring—job. But when a ruthless enemy strikes against her friends, McKenzie abandons her attempt at normalcy and rushes back to the Realm.

With the fae she loves and the fae she’s tied to pulling her in different directions, McKenzie must uncover the truth behind the war and accept the painful sacrifices that must be made to end it. Armed with dangerous secrets and with powerful allies at her side, her actions will either rip the Realm apart—or save it.

Review:

Meer dan een jaar geleden las ik de 1e twee delen van deze serie en ik was er door betoverd.
Ik keek dan ook met ontzettend veel ongeduld uit naar dit 3e en laatste deel van de serie Shadow Reader.
En net als zijn voorgangers zit deze vol non-stop actie, spanning en natuurlijk heerlijke romantiek.

Omdat het al zo lang geleden was dat ik de 1e twee delen gelezen had, had ik in het begin wel wat moeite om in het verhaal te komen.
Dat is iets wat ik altijd ontzettend jammer vind. Je weet de grote lijnen nog wel maar soms komen er personages in voor waarvan je denkt 'o ja, wie was dat nog maar weer?'.
Dat vind ik altijd een beetje frustrerend en daardoor duurt het wat langer voordat de gevoelens die je bij voorgaande boeken had weer terug zijn.
Maar vanaf de eerste regels vallen we weer middenin het verhaal en de burgeroorlog van de fae, dus veel tijd om daar over na te denken had ik niet.
De strijd is nog lang niet gestreden en wordt grimmiger en bloediger.
En ook McKenzie's persoonlijke strijd is nog niet voorbij.
Kyol heeft haar aan het einde van deel 2 gered van de dood, maar dat heeft grote gevolgen voor hen beide en haar relatie met Aren, die komt daardoor enorm onder druk te staan.

Aan het einde zijn de meeste problemen die opgelost moeten worden opgelost en de oorlog is voorbij, maar de belangrijkste struikelblok in McKenzie's relatie met Aren is niet opgelost en daar had ik wel een beetje op gerekend. Wat dat betreft eindigt het boek ook een beetje abrupt voor mijn gevoel.
Maar dat is maar een klein minpuntje tegenover een boek vol bloedstollende, hartverscheurende, leuke en romantische momenten met een Happy Ever After.

Ik ben erg benieuwd naar wat er nu uit de pen van Sandy Williams gaat komen.
Haar schrijfstijl is er één die ik erg kan waarderen en ik hoop dan ook van harte dat ze snel weer een nieuw verhaal op de markt gaat brengen.
En voor de lezers van mijn blog die geen engelstalig willen lezen hoop ik van harte dat deze serie vertaald wordt naar het Nederlands want het is echt een aanrader!!

Zie hier mijn reviews van deel 1 & 2

---------------* Veel Leesplezier *---------------