Serie: Quarantined #1
Genre: Young Adult/New Adult, Zombies
Gepubliceerd: januari 2013
Taal: Engels
Waardering: ★★★★.5
Add to Goodreads
An outbreak of The Fever has taken hold of Portland, Oregon, bringing the population to its knees. The Fever spreads and kills quickly, but the dead aren't staying dead.

When her neighbor, Jordan, saves her from one of the infected, Alissa joins him in his plan to escape the city, the disease and the threat of a quarantine that will lock the living in with the undead.

What she doesn't tell him is that she has an illness of her own, one that plays tricks with her mind and makes her a dangerous companion. But Jordan has a secret as well, one that compels him to keep Alissa, a veritable stranger, safe at all costs.

As they fight for their lives and race for their freedom, they'll discover that what they truly need in order to survive is to stay together until the end.

Review:

In the End, het 2e deel van deze serie, is net uitgekomen en toen ik zag dat dat ook meteen het laatste deel is kon ik niet langer wachten om er aan te beginnen want het is een zombie verhaal, een genre dat me enorm heeft verrast het afgelopen jaar. Ik had nooit durven dromen dat ik daar zo van zou genieten.

Als Alissa na een bezoek aan haar therapeut terug reist naar de campus lijkt het of de wereld aan het vergaan is, maar niemand in de bus reageert geschokt dus ze denkt dat het allemaal wel mee zal vallen, tot ze haar appartementencomplex binnenstapt en geconfronteerd wordt met een schokkend tafereel.
Helaas is dit niet de eerste keer dat ze iets schokkends meemaakt.
4 Jaar geleden zag ze iets wat geen 16 jarig meisje ooit zou mogen zien en sindsdien stopt ze haar ware gevoelens weg achter een koelbloedig masker. En dat koelbloedige masker is wat haar in deze verschrikking op de been houd.
Wanneer ze wordt aangevallen door één van de geïnfecteerden wordt ze gered door haar buurjongen Jordan. Samen ontdekken ze dat de campus en de nabije omgeving veranderd zijn in een nachtmerrie en besluiten te vluchten.
Tijdens hun vlucht lopen ze tegen een hoop problemen aan maar de geïnfecteerden zijn niet altijd het grootste gevaar. Het blijkt dat de mensen die de apocalyps overleeft hebben nog veel gevaarlijker zijn....

Alissa is een meisje dat na een afschuwelijke gebeurtenis in haar jonge leven haar ware gevoelens diep wegstopt. En om de demonen de baas te blijven slikt ze medicijnen. Haar grootste angst is dan ook niet het leger zombie's, maar het moment dat ze geen medicijnen meer heeft.
Maar Alissa is veerkrachtig en vastbesloten zich niet door haar ziekte te laten beinvloeden. Vlak voordat ze vluchten van de campus zegt Jordan dat Alissa een wapen nodig heeft en ik slaakte bijna een gilletje van plezier toen Alissa haar wapen keuze bekend maakte; een kruisboog. Er is niets mooier dan een heldin die goed met pijl en boog overweg kan!
En Jordan gebruikt een baseball bat, ook zo lekker stoer!

Dit verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Alissa en zij heeft een frisse, duidelijke en prettige manier van vertellen.
Het boek is spannend, gruwelijk, romantisch en mooi door de geweldig sterke, vindingrijke, personages.

Op 14 februari komt de review van het 2e, en laatste, deel op de blog.


---------------* Veel Leesplezier *---------------