Serie: My Merlin #3
Genre: Young Adult, Tovenaars, Gargoyles
Gepubliceerd: Oktober 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★☆☆
Add to Goodreads
Hij is de juiste, de gene die voorbestemd is, maar is hij goed voor haar?

Het einde van de wereld. De dag van de afrekening. Het laatste gevecht.

In het laatste hoofdstuk van de My Merlin serie, gaat de strijd van Arriane (aka Ryan) en Merlin (aka Matt) tegen de vloed van verwoesting die zijn losgelaten op de wereld, onverminderd voort. Hun enige hoop ligt in het object dat hun bondgenoot kan redden: de Healing Cup.

Ryan moet zowel vrienden als vijanden er van zien te overtuigen dat de sleutel tot overleven ligt in de handen van een zwaard dragend meisje van slechts achttien jaar. Ze moet een vijftien-honderd jaar durende rivaliteit tussen twee broers oplossen en meedogenloos genoeg zijn om een ​​hart te breken en een leven te nemen in het proces. En ze moet zorgen dat ze haar Prom niet mist.

Review:

Weer een serie afgesloten. Dat geeft toch altijd weer een goed gevoel, vooral als het zo afloopt zoals je stiekem een beetje gehoopt hebt. Maar helaas was dit laatste boek soms moeilijk te volgen, langdradig en verwarrend. Er werd zoveel verteld over de goden en hun achtergronden en goden van verschillende culturen,  ik ging alles door elkaar halen en het verhaal werd daardoor een verwarrend geheel. En doordat het allemaal zo verwarrend was kreeg ik er ook steeds meer moeite mee om me een beeld te vormen van de omgeving die telkens uitvoerig beschreven werd, te uitvoerig soms naar mijn mening.  Doordat het kwaad bezit heeft genomen van Vane kreeg dit laatste boek een duister tintje, en het was soms ff raden of zijn bedoelingen goed of kwaad waren, maar Ryan kwam bij hem bijna altijd op de eerste plaats. Hij kwam haar regelmatig te hulp en beschermde en verzorgde haar daar waar nodig. Het was af en toe heerlijk romantisch en er zat hier en daar ook een sprankje humor in. Beide broers strijden om Ryan's hart en de keuze die ze maakt had ik aan de ene kant verwacht (en gehoopt), maar aan de andere kant was ik er ook door verrast. Ik ben heel  blij met de keuze die ze gemaakt heeft maar mijn hart brak toch wel een beetje voor . . . (als je wilt weten wie moet je het boek lezen ;-) ) . . ., vooral wanneer we in het laatste hoofdstuk een gedeelte vanuit zijn oogpunt kunnen lezen.
Ik had gehoopt dat deze serie met een knaller zou eindigen en ik hem 5 sterren zou kunnen geven, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Toch zal ik er met veel plezier aan terug denken want ik had zeker een connectie met de karakters en de basis van het verhaal was zeer origineel.

---------------*---------------