Genre: New Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: September 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★ 
Add to Goodreads
Achttien jarige Harper is opgegroeid onder de duim van haar strenge vader, een marinier. Klaar om het leven te leven op haar eigen manier, en ervaringen op te doen waarvan ze alleen gehoord heeft van de rekruten in de eenheid van haar vader, is ze op weg naar de universiteit van San Diego.

Dankzij haar nieuwe huisgenoot maakt Harper kennis met een wereld van feesten, prachtige jongens, familie en emoties. Sommige dingen had ze nog niet verwacht en van anderen wist ze nooit dat ze ze gemist had.

Ze wordt in tweeën gescheurd als ze al snel verliefd wordt op Brandon, haar vriendje, en Chase, de broer van haar kamergenoot. Bedekt met tatoeages, bekend met gevechten in de Underground en belachelijk gespierd . . . ze zijn precies waar ze altijd voor gewaarschuwd was, maar precies wat ze nodig heeft. Ondanks hun gevaarlijke uiterlijk en verleden, aanbidden ze Harper allebei en ze willen alles voor haar doen, ook een stap terug als dat betekent dat ze gelukkig is.

Haar eerste jaar van huis is bijna perfect, maar een weekend waarin ze toegeeft aan een verhitte passie veranderd alles.

Review:

Voordat ik aan dit boek begon wist ik al een klein beetje wat me te wachten stond door de verschillende reviews die ik erover gelezen heb, en dat was voor mij een reden om het lezen van Taking Chances uit te stellen tot een moment dat ik er aan toe zou zijn. Ik wist nl bij voorbaat al dat het een achtbaan vol emoties zou gaan worden waarbij ik het hoogstwaarschijnlijk niet droog zou houden. Die verwachting, en zoveel meer, is uit gekomen.

En weer ga ik de vergelijking aan met Thougthless en Beautiful Disaster, want dat waren de eerste boeken die ik gelezen heb met zo'n intense, hartverscheurende, verwoestende love story. Dit boek had wat van beide boeken; de love triangle uit Thoughtless met al zijn emotionele aspecten en 2 prachtige, getatoeëerde bad boys waarvan 1 mee doet aan Underground gevechten, net zo als Travis in Beautiful Disaster. Het was niet echt een unieke, nieuwe verhaallijn, maar hij was ontzettend goed geschreven en had een heerlijke, hartverscheurende love story.

Het was dus niet echt verrassend wat er ging gebeuren, de meeste dingen zag je eigenlijk al van heinde en ver aankomen, maar toch hield het me enorm in spanning en zat ik nagelbijtend en met hartkloppingen te lezen. De enige gebeurtenis die ik niet verwachtte en aan zag komen was gelijk ook de meest hartverscheurende en verwoestende van het hele verhaal en heel eerlijk gezegd heb ik de schrijfster op dat moment even vervloekt.

De relatie van Harper en haar vader is een verhaal apart. Hij is een stugge marinier die Harper nooit een greintje liefde heeft getoond. Hij geeft haar privé les op de basis, ze heeft geen vriendinnen of andere leeftijdgenoten en heeft nog nooit geshopt of andere dingen gedaan die voor haar leeftijd genoten heel normaal zijn. Ze hoort alleen maar over de buitenwereld van de rekruten van haar vader, die haar praktisch opgevoed hebben. Ze is dus heel naïef en dat zie je ook wel een beetje terug in de keuzes die ze maakt, maar ondanks dat is ze een erg leuke, aangename persoonlijkheid.
Ook Brandon en Chase zijn geweldige karakters en alhoewel Chase zich in het begin nou niet van zijn beste kant laat zien was hij mijn favoriet.

Ik heb enorm genoten van dit boek en inmiddels heb ik haar 2e, From Ashes, ook al gelezen. Binnenkort verschijnt mijn review ervan.

---------------*---------------