Serie: Shadow Reader #1
Genre: Adult, Feeën
Gepubliceerd: Oktober 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Je kan maar één trouw zijn.
Het is tijd om te kiezen!

Sommige mensen kunnen de fae zien. McKenzie Lewis kan hen volgen door het lezen van de schaduwen die ze achterlaten. Sommige schaduwen leiden tot gevaar. Anderen leiden tot leugens.
Ze is een student aan het college in Houston die probeert haar diploma af te maken en ondertussen werkt McKenzie al jaren voor de koning van de fae. Ze spoort de rebellen op die het Rijk willen claimen. Haar werk is niet haar enige geheim. Ze is ook al jaren verliefd op Kyol, de zwaard-meester van de koning, en relaties tussen mensen en fae zijn verboden. Elke hoop op een normaal leven wordt vernietigd als ze gevangen wordt genomen door Aren, de felle en compromisloze rebellenleider. Hij leert haar de taal van de fae en vertelt haar donkere geheimen over het Hof, alles om haar over te halen zich tegen de koning te verzetten. De tijd dringt, en als het gevecht mensenlevens eist heeft McKenzie geen andere keuze dan voor eens en voor altijd te beslissen wie ze vertrouwd en waar ze uiteindelijk staat in de catastrofale burgeroorlog.

Review:

Dit boek stond al heeeel lang op mijn 'te lezen' lijst. Maar, zoals het wel vaker gaat met de boeken op die lijst, hij werd steeds weer naar achter geschoven voor een boek dat me nog veel leuker leek en daardoor raakte hij op den duur een beetje in de vergetelheid. Toen ik zag dat het 2e deel uitgekomen was kwam hij weer onder mijn aandacht en vond ik dat ik hem maar eens moest gaan lezen, vooral omdat de meeste recensies goed zijn.
En ik ben enorm verrast want The Shadow Reader is niet leuk, niet erg leuk, maar geweldig!

Het begint in het eerste hoofdstuk gelijk al met een hoop actie en we vallen daarna ook van het ene actie moment in het andere.
McKenzie is een meisje met een bijzondere gave; ze kan de fae zien en de schaduwen van de fae, wanneer ze verdwijnen, lezen. Ik wist eerst niet goed wat ik me daarbij voor moest stellen maar de fae in dit verhaal reizen van het Rijk naar onze wereld via spleten die ze dmv hun magie kunnen maken. Wanneer ze weer door zo'n spleet verdwijnen ziet McKenzie heel kort de schaduw die de spleet achter laat en kan, door die schaduw te schetsen, vertellen waar de desbetreffende fae naar toe gereisd is.
Ze werkt al 10 jaar voor de koning als Shadow Reader om rebellen onder de fae op te sporen en is zo een goede aanwinst in de oorlog tegen de rebellen die de koning van de troon willen stoten.

In het 1e hoofdstuk wordt McKenzie midden uit haar tentamen gehaald door de zwaard-meester van de koning, Kyol, omdat de rebellen haar op het spoor zijn. Er volgt een vlucht waarin ze pijlen en rebellen met zwaarden moeten ontwijken maar ze wordt in het nauw gedreven en gevangen genomen door Aren, de rebellen leider. Maar de rebellen behandelen haar redelijk goed, leren haar de taal van de fae, iets dat de Koning nooit toegestaan heeft, en vertellen haar een hoop dingen die haar loyaliteit aan de koning doet wankelen.
En Aren, de gevreesde rebellen leider, is totaal niet wat ze verwacht had en hoe vaker ze alleen met hem is, hoe duidelijker het voor haar is dat hij niet degene is die gevreesd moet worden maar dat de Koning misschien de valse pion in het spel is.
En door hem begint ze ook te twijfelen aan haar liefde voor Kyol. Ze weet zeker dat hij ook gevoelens voor haar heeft maar hij zal ze nooit voorrang geven op de Koning en na 10 jaar is ze het wachten zat.

Dit boek is betoverend, romantisch, spannend en vol actie, je zit van het begin tot het einde op het puntje van je stoel. De karakters zijn allemaal goed en geloofwaardig neergezet en de combinatie van beide werelden is zonder meer goed uitgewerkt. Ik kijk er naar uit om het 2e deel te lezen en ben heel benieuwd wat die voor McKenzie in petto heeft.


---------------*---------------