Serie: Blood of Eden #1
Genre: Young Adult, Vampiers
Gepubliceerd: April 2012
Taal: Engels. Is vertaald in het Nederlands
Nederlandse titel: Onsterfelijk
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
In een toekomstige wereld staan vampiers aan het bewind. Mensen worden gehouden voor bloed. En één meisje is op zoek naar de sleutel om de mensheid te redden. Allison Sekemoto overleeft in de Fringe, de buitenste cirkel van een vampier stad. Overdag scharrelen zij en haar lotgenoten naar voedsel. 's Nachts kan één van hen gegeten worden.

Op sommige dagen is alles wat Allie drijft haar haat tegen 'hen'. De vampiers die mensen houden als vee. Tot de nacht dat Allie zelf wordt aangevallen en kan kiezen . . . dood gaan . . . of een van de monsters worden.

Geconfronteerd met haar eigen sterfelijkheid wordt Allie wat ze het meest veracht. Om te overleven, moet ze de regels leren van het onsterfelijk zijn, inclusief de belangrijkste: ga lang genoeg zonder menselijk bloed en je zult gek worden.

Dan wordt Allie gedwongen te vluchten naar het onbekende, buiten haar stadsmuren. Ze voegt zich bij een haveloze bende mensen die op zoek zijn naar een legende, een mogelijke remedie voor de ziekte die het grootste deel van de mensheid gedood heeft en de Rabids schiep, de hersenloze wezens die een bedreiging vormen voor mensen en vampiers.

Maar het is niet gemakkelijk om door te gaan voor mens. Vooral niet in de buurt Zeke, die misschien langs het monster in haar kijkt. En Allie moet snel beslissen wat, en wie, de moeite waard is om voor te sterven.

Review:

Tot nu toe hebben alle boeken van Julie Kagawa nog 5 sterren van mij gekregen.
Haar schrijfstijl, de karakters, de opbouw van het verhaal en de wereld waarin haar boeken zich afspelen zijn zo geweldig, ze weet me elke keer weer omver te blazen.

Blood of Eden is heel anders dan de boeken die ik tot nu toe van haar heb gelezen, en ik had even tijd nodig voor ik er aan gewend was, want het is een heel ander genre en een hele andere wereld dan die van de Iron Fey. Ook die wereld is niet altijd ongevaarlijk, maar hij is wel veel kleurrijker dan deze die sinister, duister, grauwer en veel gruwelijker is dan die van de Fey.

Het leven van Allison is hopeloos, donker en bloederig voordat ze veranderd in een vampier, maar nadat ze veranderd is en eenmaal weg uit de stad die wordt bestuurd door vampiers, wordt het leven er zeker niet makkelijker en rooskleuriger op. Tegen beter weten in sluit Allison zich aan bij een groep mensen die op zoek zijn naar Eden, een stad waar alleen mensen wonen. Ze wordt geconfronteerd met haar honger naar bloed, een motorbende die op jacht is naar de groep waar ze zich bij aangesloten heeft en de alles verslindende Rabids.

Allison is een meisje dat lef heeft, alles doet om te overleven maar niet alleen aan zichzelf denkt, ze probeert haar lotgenoten ook zoveel mogelijk te helpen. En op het moment dat ze gefaald heeft en de dood in de ogen kijkt is alles wat ze wil overleven, ook al kan dat alleen als ze veranderd in het monster dat ze vanuit de grond van haar hart haat, een vampier.
We volgen haar in haar strijd om haar humaniteit te bewaren, haar worsteling met het verraad van haar beste vriend, haar lessen van de vampier die haar veranderd heeft en in de strijd tegen een groeiende connectie met een jongen die vampiers haat.

Het was in de eerste plaats een duister en gruwelijk verhaal, af en toe viel me de mond open van afschuw en ongeloof over wat er gebeurde, en er viel bar weinig te lachen.
Maar het was ook bijzonder en fascinerend en op sommige momenten heel emotioneel.

Toen ik aan het verhaal begon en niet gelijk de connectie ermee had die ik met de Iron Fey altijd wel gelijk voel, vroeg ik mij af of ik dit boek wel leuk zou gaan vinden.
Nou, ik heb me zorgen gemaakt om niks, want na een tijdje zat ik er helemaal in en ik heb hem in één adem uit gelezen. Ik kan dan ook niet wachten tot het volgende deel uit gaat komen in April 2013, want dat die spannend gaat worden is wel zeker: Allison gaat op zoek naar haar maker die gevangen wordt gehouden door de prins van de vampiers in de stad die ze een paar maand geleden ontvlucht is . . . . .

Lees hier het 1e hoofdstuk

Book Trailer:
---------------*---------------