Genre: Young Adult, Paranormal
Gepubliceerd: September 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Sterven is waardeloos, en middelbare scholiere Ember McWilliams weet dat uit de eerste hand. Na een fataal auto-ongeluk bracht haar begaafde zusje haar terug. Nu sterft alles wat Ember aanraakt. En dat is helemaal waardeloos. Ember heeft een no-touch beleid met alle levende wezens, inclusief jongens. Als Hayden Cromwell opduikt, en beweert dat haar vloek een geschenk is, denkt ze dat hij krankzinnig is. Maar als hij haar vertelt dat hij haar kan helpen het te beheersen is ze meer dan ge├»nteresseerd. Er is slechts een addertje onder het gras: Ember moet de vader van Hayden vertrouwen, een man waarvan ze zeker is dat hij sinistere redenen heeft voor het verzamelen van kinderen met speciale gaven die nog gekker zijn dan die van haarzelf. Echter, ze is bereid om alles voor haar zusje te doen. En ja, ze zou ook graag in staat zijn om Hayden kussen. Wie niet? Maar als Ember achter de ware toedracht komt van het ongeluk dat haar veranderde in een freak is ze niet zeker wie ze kan vertrouwen. Iemand wilde haar doden en hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe dichter ze komt bij het ​​verliezen van niet alleen haar hart, maar ook haar leven. Voor echt dit keer.

Review:

Door haar 2 series, Lux en Covenant, ben ik een enorme fan van Jennifer Armentrout geworden, en nu weet ik dat ze naast geweldige series ook een goede stand-alone kan schrijven. Cursed is misschien niet een helemaal origineel verhaal wat betreft de gave van Ember, maar het is zeker een verhaal dat goed in elkaar zit met, zoals we dat van deze schrijfster gewend zijn, een heerlijke romance. Sinds de dood van haar vader 2 jaar geleden, staat Embers leven op zijn kop. Haar vader vond, net als zij zelf, de dood in een auto ongeluk, maar Embers zusje heeft haar terug gebracht uit de dood. En sindsdien is ze vervloekt; alles wat ze aanraakt gaat dood. Wanneer ze lastig wordt gevallen door een klasgenoot en die confrontatie uit de hand loopt wordt ze, samen met haar moeder en zusje, 'gekidnapt'. De zoon van de man die haar gekidnapt heeft is Hayden, de jongen die ze regelmatig voor een kort ogenblik spotte in haar woonplaats. Het blijkt dat hij haar al een hele tijd in de gaten heeft gehouden. Ondanks dat ze hem en zijn familie niet vertrouwd krijgt ze gevoelens voor hem en juist omdat dat ze elkaar niet aan kunnen raken door hun gaven zijn de intiemere momenten tussen Hayden en Ember extra gepassioneerd en erotisch, scenes die de schrijfster naar mijn mening enorm goed kan schrijven.
Cursed was absoluut een erg leuk boek maar ik denk dat de schrijfster haar ei meer kwijt kan in een serie, ik had toch een beetje het gevoel dat het verhaal wat gehaaster was. Maar dat neemt niet weg dat ik hem erg leuk vond.
---------------*---------------