Serie: Crash #1
Genre: Young Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: Juli 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Southpointe High is de laatste plaats waar Lucy haar laatste schooljaar wil doorbrengen. Totdat ze Jude Ryder ontmoet, een jongen wiens naam is uitgegroeid tot een eigen werkwoord en synoniem voor problemen. Hij heeft een strafblad dat langer is dan een afstudeerscriptie, zijn naam is gezucht, geschreeuwd en vervloekt door meer meisjes dan Lucy durft te vragen, en leeft in het lokale jongens tehuis waar gestoord de status quo lijkt te zijn voor de bewoners. Lucy heeft een op zijn best stabiele, maar in het slechtste geval, eigenzinnige opvoeding. Ze leeft voor ballet, heeft haar zinnen gezet op Juilliard, en heeft er zorgvuldig voor gezorgd om problemen buiten haar leven te houden. Tot nu toe.
Jude is alles waar ze vandaan moet blijven als ze haar verleden wil scheiden van haar toekomst. Maar ze komt erachter dat weg blijven het enige is waartoe ze niet in staat is.
Voor Lucy Larson en Jude Ryder wordt de liefde het ding dat ze uit elkaar scheurt.

Review:

Als je op de cover af gaat denk je al snel dat dit boek over Ballet gaat, niets is minder waar. De hoofdpersoon, Lucy, doet aan ballet, maar het is maar bijzaak aan het verhaal dat gaat over de ontluikende liefde tussen Lucy en Jude. Lucy woont thuis bij haar ouders maar de situatie daar is verre van normaal. Jude woont in een tehuis voor jongens, is een Bad Boy op en top want hij heeft een enorm strafblad en is nog steeds niet van het slechte pad af. Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten zijn de gevoelens voor elkaar onmiddelijk en intens, maar Jude's verleden staat in de weg en hij probeert Lucy op allerlei manieren van hem te verwijderen omdat hij er van overtuigt is dat hij haar in zijn ondergang mee zal sleuren. Er is een punt waarop hem dat lukt en wanneer ze daarna ook nog eens achter de waarheid over het verlies van Lucy's broer en het faillissement van haar vaders bedrijf komen is de weg naar het vertrouwen in elkaar lang en moeizaam.
Intens, romantisch en af en toe een beetje spannend. Dit boek was goed voor een paar uur lekker leesplezier. Je kunt hem als een stand alone lezen maar er is inmiddels een 2e deel uit, Clash, die ik zeker ook wil gaan lezen!