Genre: Young Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: April 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Dronken thuiskomen de nacht van de laatste schooldag is nooit een goed idee, maar Jake Hayes had nooit verwacht dat het allemaal zou eindigen met een auto-ongeluk en een t-post door zijn keel.
Waar hij het meest spijt van heeft? Wat hij nooit gezegd heeft tegen Samantha Shay. Hij is al jaren verliefd op haar en had nooit het lef om haar dat te vertellen. En nu is het te laat. Want na die nacht zal Jake nooit meer kunnen praten.
Wanneer Jake terug keert naar zijn kleine eiland, naar huis, met een bevolking 5000 inwoners, zal hij moeten leren hoe om te gaan met het nooit meer kunnen praten. Hij komt er achter dat zijn familie niet bestaat uit alleen zijn zes broers en zusters maar dat soms een heel eiland voor je uitkijkt. En als hij de kans krijgt om meer tijd met 
Samantha door te brengen leert ze hem dat niet kunnen praten niet het ergste is dat je ooit zou kunnen overkomen. Misschien, als ze hem de kans geeft, zal Jake haar eindelijk kunnen vertellen wat hij niet eerder zei, ook al kan hij dat niet echt zeggen.

Review:

Het eerste aantal hoofdstukken van dit boek werd ik heen en weer geslingerd tussen wel door lezen of ermee stoppen. Heden en verleden wisselden elkaar af en de meeste hoofdstukken die over het verleden gingen vond ik weinig toevoegen aan het verhaal. Maar de samenvatting had me geïntrigeerd en ik wilde toch wel weten hoe het verder zou gaan met Jake na zijn ongeluk dus besloot ik de verleden hoofdstukken maar over te slaan. Maar al snel nadat ik dat besluit genomen had stopten de verleden hoofdstukken en werd het een interessant, spannend, pijnlijk en romantisch verhaal. Door zijn ongeluk heeft Jake een groot litteken op zijn keel en kan hij niet meer praten. We volgen hem in zijn strijd tegen het stom zijn, zijn langzaam opbloeiende romance met Samantha, die een groot geheim heeft, en komen er achter dat niet kunnen praten meer inhoud dan alleen maar het niet kunnen communiceren.
Ondanks de minder goede start was dit een erg goed verhaal over 2 jonge mensen die allebei een moeilijke situatie in hun leven moeten zien te overwinnen.