Serie: My Merlin #1
Genre: Young Adult, Paranormal, Tovenaars, Gargoyles
Gepubliceerd: Mei 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★☆ 
Add To Goodreads
Als je de regels nog nooit gebroken hebt, heb je dan echt geleefd?

Excalibur is uit de steen getrokken, maar wat betekent het? Het kan Arriane (aka Ryan) Dulac niet echt wat schelen. Ze heeft grotere problemen als president van de studenten en de zorg voor Prom. Terwijl de Wizards debatteren wat hun volgende stap moet zijn laat ze de gekte achter en gaat naar huis. Maar ze kan zich niet eeuwig blijven verstoppen. Sneller dan ze zou willen laat Merlin (aka Matt) haar zeemeerminnen achtervolgen naar de verblijfplaats van de Fisher King. De gewonde Koning, in het verleden verslagen door de broer van Merlin, Vane, heeft de sleutel tot een veilige toekomst. Tijdens de reis begint Ryan te beseffen dat ze de vrienden die ze dacht te kennen misschien helemaal niet kent. In een tijd van wisselende allianties moet ze beslissen aan de kant van welke broer ze staat: de broer die worstelt met het doen van dat wat juist is of de broer die het waagt om de regels te breken? En Ryan moet beslissen wie ze is, een gewoon meisje of een champion?
Eén verkeerde beslissing en haar familie valt uit elkaar. Een verkeerde beslissing en de wereld valt uit elkaar. Helemaal geen druk.

Review:

Ook dit deel van de My Merlin serie was niet helemaal vlekkeloos qua schrijfstijl. Regelmatig moest ik even terug lezen omdat ik in de war gebracht was;  momenten dat Ryan ineens in een herinnering van Merlin zat bv, dat werd pas duidelijk als de herrinering stopte, maar het gevoel dat ik dingen gemist had heb ik in dit boek niet gehad. Het fantasie gehalte was enorm hoog en ontzettend clever gevonden. De gevoelens tussen Merlin, Vane en Ryan zijn nog steeds niet echt duidelijk. Merlin beweert dat hij van Ryan houd maar zijn eerste zorg is de zaak waarmee ze bezig zijn en door hem komt ze regelmatig in gevaarlijke situaties terecht. Vane, de broer van Merlin, is koud, hard, beschermend en bezitterig en ook al roept alles wat hij doet vraagtekens op, ik heb het gevoel dat zijn gevoelens voor Ryan eerlijk en oprecht zijn en er zijn een aantal momenten dat mijn hart breekt voor hem. Vaak is het al snel duidelijk hoe de love triangle aan het einde van een boek/serie eindigt, maar in dit geval is het voor mij nog steeds een raadsel, net als hoe het avontuur waarin ze zich bevinden zal aflopen. Ik hoop dat ze Vane in deel drie kunnen redden van het kwaad dat bezit van hem heeft genomen. We zullen het te weten komen in het laatste deel, Ever My Merlin, waarvan de schrijfster nog geen datum van uitgifte heeft gegeven.