Serie: The Archers of Avalon 1&2
Genre: Young Adult, Paranormal
Gepubliceerd: December 2011 &
Taal: Engels
Waardering: ★★★☆☆  + ★★★★☆
Add to Goodreads
Twee jaar geleden werd Scarlet wakker in het bos; alleen, bang en ze kon zich niets herinneren. Haar leven is een mysterie . . . totdat ze een een jongen ontmoet met een bekende stem. Gabriel Archer heeft een stem uit haar verleden en Scarlet is vastbesloten het zich te herinneren. Ze worden vrienden en meer totdat ze ontdekt dat hij een broer heeft die hij voor haar verborgen heeft gehouden: Tristan Archer.
Als ze Tristan ontmoet wordt Scarlet's wereld nog verwarder. Terwijl ze zich instinctief tot Gabriel voelt aangetrokken, wordt ze intens aangetrokken tot Tristan, en dat verward haar nog meer. Terwijl ze probeert haar geschiedenis te achterhalen realiseert Scarlet zich dat haar verleden misschien wel haar dood kan worden.

Review:

The Archers of Avalon is een serie met een bijzonder, intrigerend en fascinerend plot. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Scarlet, Gabriel en Tristan in vrij korte hoofdstukken en is mysterieus, spannend, humoristisch en romantisch. Scarlet is 2 jaar geleden in de bossen van Avalon 'wakker' geworden zonder geheugen. Het enige dat ze zich kon herinneren was haar naam. Sindsdien woont ze bij haar jonge pleegmoeder Laura en in die twee jaar is haar geheugen nog steeds niet terug gekomen. Totdat ze Gabriel ontmoet. Zijn nabijheid trekt aan haar geheugen maar het blijft bij korte flashbacks. En na een lange tijd komt ze erachter dat Gabriel verzwegen heeft dat hij een tweelingbroer heeft, Tristan. De gevoelens die hij in haar oproept zijn zo overweldigend, ze weet niet wat ze ervan moet denken.
Afgezien van het bijzondere en fascinerende plot kreeg Anew me helaas toch niet zo te pakken. De love triangle was verwarrend en vreemd, ik had geen idee wat ik ervan moest denken, en daardoor kreeg ik ook niet echt een band met de karakters. Ik had al besloten niet gelijk het 2e deel te gaan lezen totdat ik bij het laatste hoofdstuk aankwam; die eindigde in zo'n spannende cliffhanger dat ik gewoon moest weten hoe het verder zou gaan. Ik besloot alleen het eerste hoofdstuk van deel 2 te lezen zodat ik wist hoe het af zou lopen maar door de flashbacks naar de eerste ontmoetingen tussen Tristan en Scarlet werd ik meer en meer in het verhaal gezogen en kreeg ik eindelijk de connectie met de karakters en het inzicht in het verhaal dat ik in het eerste deel zo miste. Ik ben nu zeker van plan het 3e deel, Avow, dat in december uit komt, te lezen.
Deel 1 krijgt 3 & deel 2 krijgt 4 sterren.