Serie: Lux #2
Genre: Young Adult, Science Fiction
Gepubliceerd: Augustus 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add To Goodreads
Een connectie hebben met Daemon Black is waardeloos . . .

Daemon is vastbesloten te bewijzen dat wat hij voor mij voelt meer is dan een product van onze bizarre verbinding. Dus heb ik hem af gezworen, ook al is hij meer warm dan koud deze dagen. Maar we hebben grotere problemen.

Iets veel slechter dan de Arum is naar de stad gekomen . . . 

Het ministerie van Defensie is hier. Als ze er ooit achter komen wat Daemon kan doen en dat we verbonden zijn ben ik er geweest. En hij ook. En er is een nieuwe jongen op school die ook geheimen heeft. Hij weet wat er met me gebeurd en hij kan me helpen, maar om dit te doen moet ik liegen tegen Daemon en van hem weg blijven. Net alsof dat mogelijk is. Tegen alle gezond verstand in val ik voor Daemon. Hard.

Maar dan verandert alles ...

Ik heb iemand gezien die niet meer in leven zou zijn. En ik moet het Daemon vertellen alhoewel ik weet dat hij nooit zal stoppen met zoeken totdat hij de waarheid weet. Wat is er gebeurd met zijn broer? Wie heeft hem verraden? En wat wil het DOD van hen en van mij?

Niemand is wie hij lijkt. En niet iedereen zal de leugens overleven . . . . .

Review:

Het heeft iets langer geduurd dan de 100 dagen die ik in mijn review van Obsidian schreef, maar het was het wachten dubbel en dwars waard. Wow, wat een super 2e deel is Onyx. Spanning en intense romantiek wisselen zich in gelijkwaardige mate af en het sarcasme en de humor van Daemon is weer geweldig. Maar er zijn ook een aantal zeer emotionele en pijnlijke momenten die je absoluut niet aan ziet komen en die je een brok in de keel bezorgen. Ik kijk natuurlijk alweer met smart uit naar het volgende deel, Opal, waarvan nu op Goodreads wordt aangegeven dat hij uitkomt in December, maar we moeten maar even afwachten of dat echt zo is. Na Opal staan er nog 2 boeken in deze serie gepland en volgens de schrijfster zullen die vanuit het  oogpunt van Katy en Daemon zijn, leuk !!

Booktrailer: