Serie: The Mortal Instruments #5
Genre: Young Adult, Paranormal
Gepubliceerd: Mei 2012
Taal: Engels, nog niet vertaald
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
De demoon Lilith is vernietigd en Jace is bevrijd van haar gevangenschap. Maar wanneer de Shadowhunters hem komen halen vinden ze alleen maar bloed en gebroken glas. Niet alleen is de jongen waarvan Clary houdt verdwenen, maar ook de jongen die ze haat: Sebastian, de zoon van haar vader Valentine en de zoon die vastbesloten is te slagen waar hun vader heeft gefaald.
Geen enkele magie van de Clave kan de jongens vinden, maar Jace kan niet weg blijven bij Clary. Als ze elkaar weer ontmoeten ontdekt Clary de horror die de stervende magische Lilith heeft gesmeed; Jace is niet meer de jongen waarvan ze hield. Hij en Sebastian zijn nu met elkaar verbonden en Jace is geworden waar hij het meest bang voor was, een ware dienaar van het kwaad. De Clave is vastbesloten om Sebastian te vernietigen, maar wanneer ze de ene jongen vernietigen vernietigen ze ook de andere. Zullen de Shadowhunters zover gaan dat ze bereid zijn een van henzelf te doden?

Review:

Dit is en blijft een geweldige serie! City of Lost Souls raast onverminderd voort in de strijd tegen Jonathan (Sebastian) Morgenstern en is net zo spannend en humoristisch als de vorige delen en hoe beter je de karakters leert kennen hoe meer je je emotioneel met ze verbonden voelt, dit komt zeker ook doordat het verhaal vanuit de verschillende karakters wordt belicht. Relaties ontstaan, worden verdiept of verbroken (vooral de verbroken relatie vind ik heel jammer en ik hoop dat dat nog weer goed gaat komen). Naast Jace met zijn heerlijke sarcastische humor kreeg Simon mij in dit deel ook een aantal keer enorm aan het lachen; hij wordt steeds leuker.
Nu gaat het helaas een hele tijd duren voordat we het 6e en laatste deel van de serie kunnen gaan lezen, het is niet te geloven maar die staat pas gepland voor maart 2014 . . . . . pff dat duurt nog bijna 2 jaar . . . . . nou ja, ondertussen kunnen we uitkijken naar de verfilming van het 1e deel, City of Bones, die staat gepland voor Augustus 2013, duurt ook nog lang genoeg trouwens . . . . .


Klik hier voor het review van deel 1 t/m 4