Genre: Young Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: Mei 2012
Taal: Engels, nog niet vertaald
Waardering: ★★★★☆
Add to Goodreads
Een paar uur na de militaire begrafenis van haar broer opent Honor de laatste brief die Finn verzonden heeft. In haar verdriet interpreteert ze zijn laatste regel als een laatste verzoek en besluit spontaan om naar Californië te reizen en zijn wens te vervullen.
Maar Honor is de oprit nog niet af als ze tegen Rusty aanloopt, de beste vriend van Finn sinds de derde klas en zijn tegenpool. Ze heeft  Rusty tijden niet gezien, maar het is duidelijk dat hij nog altijd arrogant en koppig is en,niet te vergeten, nog altijd even knap. Tegen beter weten in besluit Honor samen met hem de reis van Texas naar Californië te maken. Onderweg vinden ze kleine, en soms verrassende, manieren om hun gezamenlijke verlies te verlichten en Finn te eren. Maar zullen ze om kunnen gaan met de gevolgen wanneer schokkende waarheden naar boven komen aan het einde van de reis?

Review:

De dood van haar broer Finn heeft Honor totaal verslagen achter gelaten. Sinds de dood van haar ouders was hij degene die altijd voor haar gezorgd heeft en voor haar klaar stond. Wanneer ze na zijn begrafenis uiteindelijk de moed kan vinden om zijn laatste brief te lezen vat ze zijn laatste regel op als een laatste verzoek en besluit naar Californië af te reizen om zijn laatste wens in vervulling te laten gaan. En geheel onverwacht heeft ze ineens een reisgenoot, de laatste persoon die ze zou verwachten of mee zou willen nemen. Rusty is de beste vriend van haar broer maar vlak voordat Finn naar Iraq vertrok is er wat gebeurd waardoor ze van elkaar vervreemd zijn en in dat jaar heeft Honor Rusty ook nauwelijks gesproken. Maar tijdens de reis halen ze herinneringen op aan haar broer en daardoor komen ze langzamerhand weer nader tot elkaar.
In Honor is een ontzettend emotioneel verhaal maar tijdens de roadtrip zijn er ook zeker humoristische, spannende en lieve momenten. Ben je op zoek naar romantiek dan moet ik je helaas teleur stellen; er zit weinig tot geen romantiek in. Ik had daar iets meer van verwacht gezien de samenvatting en dat miste ik wel een beetje, maar het emotionele onderwerp en de karakters maakten dit een erg goed boek dat ik in één ruk uitgelezen heb.