Genre: Young Adult, Paranormal
Gepubliceerd: Januari 2012
Taal: Engels
Waardering: ★★☆☆☆
Add to Goodreads
Elf minuten gingen er voorbij voordat Delaney Maxwell uit het ijskoude water van Lake Maine werd getrokken door haar beste vriend Decker Phillips. Tegen die tijd was haar hart gestopt met kloppen. Haar hersenen waren gestopt met werken. Ze was dood. En toch is ze er op de een of andere manier uitgekomen, ogenschijnlijk zonder problemen. Ondanks de scans die aanzienlijke schade aan de hersenen laten zien. Iedereen wil dat Delaney ok is, maar ze weet dat ze verre van normaal is. Vreemde gevoelens die ze niet kan uitleggen trekken Delany aan tot de stervenden. Is haar veranderde brein nu een voorspeller van de dood, of de veroorzaker ervan?
Dan ontmoet Delaney Troy Varga, die onlangs uit een coma is gekomen met vergelijkbare symptomen. In de eerste instantie is ze gerustgesteld dat er iemand is die haar begrijpt, maar Delaney ontdekt al snel dat de motieven van Troy niet helemaal zijn wat ze dacht. Is hun gift een wonder, een speling der natuur of iets veel beangstigenders?

Dit vond ik ervan:

Mmmm. . . . . ik keek uit naar dit boek maar hij was niet voor mij weggelegd helaas. Delany vertelde vanuit haar oogpunt en ik vond haar verhaal niet zo leuk als ik verwacht en gehoopt had. Ze is een vreemde, koude, soms dramatische, persoonlijkheid en ik kon haar niet altijd goed volgen in haar reacties op de soms vreemde gebeurtenissen. Haar relatie met Decker, haar beste vriend, was er één van ups en downs en haar gevoelens voor hem waren niet echt duidelijk, ze hield hem voor mijn gevoel een beetje aan het lijntje. En dan is er nog Troy, de jongen die bijna hetzelfde meegemaakt heeft als Delany en dezelfde vreemde paranormale gave er aan overgehouden heeft. Ook hem kon ik niet goed peilen. En het einde was frustrerend. Delany heeft het hele boek geworsteld met haar 'gave' en aan het eind van het verhaal weten we nog net zoveel. Alleen op het gebied van de liefde was het een Happy End maar ook dat was maar zozo. Het enige wat ik geweldig vind van dit boek is de cover, de inhoud was teleurstellend.