Serie: Sleepless #1
Genre: New Adult, Hedendaags
Gepubliceerd: December 2011
Taal: Engels
Waardering: ★★★★★
Add to Goodreads
Het leven is waardeloos voor de wezen Callum Tate en Harper Bailey.
Uit hun pleeggezinnen geschopt, omdat ze lijden aan de 'achttien jarigen ziekte', met niets anders dan een cheque van honderd dollar van de overheid en een schouder klopje, zijn ze aangewezen op een systeem dat jammerlijk faalt.
Dus zitten ze. Binnen de Sociale Dienst, wachtend tot hun sociaal werkers hun namen roepen en ze hen het wonder bieden waarvan ze weten dat het nooit zal komen. Maar ze zitten er toch omdat ze nergens anders heen kunnen.
Terwijl ze daar zitten, merken ze elkaar op. En hoewel geboeid, komen ze elk tot de conclusie dat het leven ingewikkeld genoeg is zonder een smeulende spanning die tot niets kan lijden omdat ze allebei te druk bezig zijn na te denken over waar hun volgende maaltijd vandaan zal komen. Maar als hun namen worden genoemd en beide op een lange wachtlijst van een jaar voor permanente huisvesting worden geplaatst lijkt een beroep op elkaar doen ineens een zeer aantrekkelijk plan B.

En, Ooo hoe mooi plan B kan zijn.

Nou ja, behalve dan dat de psycho uit Harper's verleden haar achtervolgt en oh ja, het kleine probleem dat geen van hen beide weet dat ze verliefd zijn op de ander.

Onnodig te zeggen, Callum en Harper's leven is nog een beetje ingewikkelder geworden.

"Op een dag worden jij en ik wakker en is alles goed. Misschien niet vandaag, misschien niet morgen, maar op een dag. Op een dag. Ik beloof het je. "- Callum Tate

Review:

Wat een fantastisch boek!! Vanaf de eerste woorden van Callum wordt je het verhaal in getrokken en kom je in een achtbaan van gevoelens terecht. Het is zo'n emotioneel verhaal, ongelofelijk. Wat een verschrikkelijk moeilijk leven hebben Callum en Harper gehad en het is wonderbaarlijk dat ze er als zulke geweldige mensen uit gekomen zijn. Ze zijn van pleeggezin naar pleeggezin geslingerd en nu, nu ze de 18-jarige leeftijd hebben bereikt, zijn ze door hun respectievelijke pleeggezinnen op straat gezet omdat er geen geld meer voor hun huisvesting betaald wordt door de overheid. Ze ontmoeten elkaar bij de sociale dienst en wanneer ze samen de deur uitlopen met allebei dezelfde uitzichtloze toekomst voor de boeg besluiten ze samen een oplossing voor hun problemen te zoeken. Maar het lot is hen niet goed gezind; ze lopen van de ene tegenslag tegen de andere aan en ik kon af en toe wel schreeuwen "WAAROM?"
Callum & Harper is een snel, hedendaags boek vol pijn, verdriet, humor, spanning en een intense en tenen krullende liefde tussen twee mensen. Dit is zeker een aanrader en ik wed dat je, net als ik, hem niet weg kan leggen voordat je hem helemaal uit hebt!